Josip Brekalo: ‘Ne trebate brinuti za Vatrene, jer smo dokazano nacija prepuna talenta’

Foto: fah

Josip Brekalo zadovoljan je nastupima za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Smatram da smo dvije utakmice dobili na kvalitetu, pa i na mišiće, dok niti protiv Francuza to nije bilo loše, iako ne kanim slaviti poraze. Nekako je i u toj utakmici bilo vidljivo sve ono što nam se u zadnje vrijeme događa kada se sretnemo s Francuzima; preksinoć smo izuzev početka utakmice, a posebice u drugome dijelu dominirali, no na kraju smo opet izgubili, ali to i jest odlika momčadi koja nosi titulu prvaka svijeta. Pobjeđuju, nebitno kako. Slažem se s izbornikom, koji je konstatirao da svi igraju, a Francuska baš kao nekad Njemačka – pobjeđuje. No, s dvije pobjede i dobrim dijelom dvoboja protiv Francuske, popravili smo dojam rujna, svakako. A ujedno smo isprobali i druge taktičke varijante, i to je izgledalo dosta dobro”, priča za Sportske novosti.

“Govorim vam već neko vrijeme, a nadam se da to i pokazujem, kako u reprezentaciju dolazim s ciljem dati baš 300% sebe i pružiti maksimum svaki put kada mi se ukaže prilika. To sam si zacrtao kao kredo, kao moj doprinos, i jedino tako mogu računati da ću biti dio ove momčadi, koja ima toliko klasnih igrača. Samo tako mogu opravdati izbornikov poziv”, ističe.

Sjajno surađuje s Nikolom Vlašićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Niksi je sjajan igrač, i njegovi golovi ispadaju nevjerojatno laki, a to je dokaz njegove klase. Dugo igramo zajedno, od mlađih kategorija, jako se dobro znamo, i kada se ukaže prilika tražimo se na terenu, jer se sada već poznajemo u dušu. Drago mi je da sam mu mogao servirati dvije lopte, na koje je došao baš na svoj način, iz pozadine, a sada očekujem i da on meni u sljedećim susretima nešto vrati (smijeh)”, opisuje.

“Ne trebate brinuti za ‘vatrene’, jer smo dokazano nacija prepuna talenta, evo i u mladoj reprezentaciji opet stasa neka nova talentirana generacija i siguran sam da Hrvatska nikad ne treba strahovati za svoju reprezentaciju. Ponekad je, doduše, potrebno vrijeme, ali doista ne treba sumnjati u naš stručni stožer, koji je ovo prijelazno vrijeme označio ključnim u obnovi reprezentacije i prema onome kako to ide, nema straha”, kaže Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.