Joško Jeličić izabrao najboljeg hrvatskog igrača godine, govorio i o Hajduku

Foto: snimka zaslona

Joško Jeličić u razgovoru za Večernji list najboljim igračem godine proglasio je Marcela Brozovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kod Brozovića nije u pitanju je li nešto osvojio ili ne, nekada momčadi uvjetuju možete li se boriti za trofeje. Govorim o Brozoviću koji je u kontinuitetu, u klubu i reprezentaciji, a bez obzira na to što nije ništa osvojio, ušao je u Ligu prvaka s Interom te kod Contea izrastao u “svećenika” sredine terena, kako je rekao Lele Adani. Dakle, Marcelo je igrač bez kojega se ne može zamisliti ni Inter ni hrvatska reprezentacija”, smatra on.

Što kaže na dolazak Stanića u Hajduk i smjenu Damira Burića?

“Izvan sam te situacije i ne znam kakav su razgovor vodili Burić i on. Iskreno, da sam na Burićevu mjestu, s obzirom na to da ga poznajem i znam kakav je gospodin i čovjek, davno bih već otišao iz Hajduka. To što je on trpio kad je bilo dobro, a pogotovo sad kad je loše, nadilazi procjenu njegove stručnosti, odnosno rezultata ili koliko je on kvalitetan trener. Pritom se ulazilo u osobnost, vrijeđalo na najnižoj razini. A to je čovjek koji se kao igrač i trener izgradio u Bundesligi, nikada nećete od njega čuti ni jednu lošu riječ o bilo kome. Bilo mi je žao gledati kroz što sve prolazi”, kaže Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On ima objektivan hendikep, a to je nedostatak operativnog iskustva. Međutim, Mario Stanić ima 48 godina, čovjek je kapacitiran vjerojatno iznad većine svojih kolega, nas nogometaša, nevjerojatno je inteligentan, pošten i u mnogim primjerima pokazao je pronicavost, brzinu razmišljanja, razumije nogomet. Ima i relacije, jedino što nema je iskustvo. On dosad nije imao zrelost odlučiti se da uđe u nogomet, a vrijeme prolazi, dolaze mlađe generacije, dakle moraš nešto početi raditi. Svi znamo da je Mario kapacitet, ali daj da ga vidimo, daj da nešto napravi, to je ono što smo svi očekivali”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.