Joško Jeličić odgovara: ‘Nedopustivo je da HNS vode politički i ostali uhljebi’

Foto: snimka zaslona

Nakon što se hrvatska reprezentacija poslije dvije utakmice dodatnih kvalifikacija s Grčkom plasirala na svoje deseto veliko natjecanje stručni komentator HRT-a Joško Jeličić je, između ostaloga, govorio i o financijskim ”aktivnostima” Hrvatskog nogometnog saveza. Savez mu je vrlo brzo odgovorio, pa je sada uslijedila i nova “runda”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joško Jeličić u razgovoru za Jutarnji list rekao je kako “živi za dan kada će se pojaviti zdravo tkivo”.

“Svejedno mi je hoće li to biti bivši igrači ili neki drugi ljudi, koji su spremni neovisno i transparentno upravljati organizacijom za dobrobit hrvatskog nogometa. Nedopustivo je da HNS vode politički i ostali uhljebi, ali svjestan sam da bez inicijative Vlade i premijera nikad nećemo stvoriti okvir za decentralizirani i depolitizirani nogomet”, kaže Jeličić.

Za Davora Šukera nema lijepe riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” 710 milijuna kuna uprihodio je HNS u proteklih pet godina, veliku većinu tih sredstava osigurala mu je reprezentacija. Ništa ili vrlo malo toga vraćeno je u bazu, u temelje tj. klubove. Na početku mandata Šuker je obećavao izgradnju četiri regionalna i jednog nacionalnog kampa. Nikakvu infrastrukturu do danas nije izgradio pa sada kreće u kampanju s novim obećanjem, sada se sprema obnavljati travnjake prvoligašima. Nema tu vjerodostojnosti”, kaže Jeličić.

Na kraju zaključuje:

“Prihvaćam svaku kritiku, razmišljam o njoj i nakon toga pokušavam raditi na sebi. Moj dragi ‘Vrba’,  kojeg poznajem dvadesetak godina, upozorio me da bih trebao završiti ekonomiju prije nego što uđem u financijska izvješća. Ozbiljno razmišljam da to i učinim, volio bih pritom da mi prvo predavanje održi upravo Vrbanović na temu poslovanja off-shore tvrtki. Bez obzira što je pravnik, osjećam da se on na tom području jako dobro snalazi. Lekcije stižu od čovjeka koji je češće u Osijeku na ročištu nego što Zekić tamo stigne odraditi treninga. Pitanje vjerodostojnosti njihove udruge je deplasirano ako znamo da su im na čelu dva predsjednika od kojih izvršni ima jedan kazneni proces i pravomoćnu optužnicu, a drugi je osuđeni “numizmatičar””, poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.