Jovanović likuje zbog presude Mamiću: ‘To je potvrda koliko sam bio u pravu u izjavi o močvari u hrvatskom nogometu’

Foto: fah

SDP-ov saborski zastupnik i bivši ministar sporta Željko Jovanović pozdravio je u srijedu presudu braći Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću, istaknuvši kako je dokazano da je Dinamo Mamićima služio kao “bankomat” kojim su financirali osobne potrebe, ali i HDZ-ove kampanje i predsjedničine rođendane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon današnje nepravomoćne presude udruženom pljačkaškom poduhvatu braće Mamić i Vrbanovića dopuštam si reći da je to potvrda koliko sam bio u pravu u izjavama o močvari koja je uništavala hrvatski nogomet, nogometaše i sve vrijedne sportske volontere i navijače”, objavio je u priopćenju Jovanović.

Svašta je, kaže, prošao zbog toga, ali danas svi vide da je i u tom slučaju, kao i kod svih drugih poteza u resoru obrazovanja, znanosti i sporta, bio u pravu.

Podsjeća da je svoje teze o Mamićima i Dinamu iznio u razgovoru za Jutarnji list 2015. godine, u kojem je rekao da je Dinamo služio kao bankomat braći Mamić, kao što je država bila pojedinim strankama bankomat iz kojega su uzimali novac za osobne i stranačke potrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najbolje to vidimo po tome u kojoj mjeri se sport ogadio ljudima, dovoljno je doći na utakmice Dinama i vidjeti sramotno prazan stadion. Mislim da to sve govori”, citira Jovanović svoja stajališta koja je rekao u intervjuu za Jutarnji.

Dok je s Petrom Skansijem radio na izmjenama Zakona o sportu i Zakona o sportskoj inspekciji, kaže Jovanović, borili su se da razni menadžeri poput Mamića ne reketare sport i sportaše, ne pljačkaju sportske klubove i ne oštećuju državni proračun za svoje osobno bogaćenje.

“Bili smo u pravu i zato sam danas ponosan. Siguran sam da su nakon ove presude pred nama bolji dani za hrvatski sport”, smatra Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Jovanović uspio se kao ministar posvađati sa svima i rijetko tko (možda nitko) u Milanovićevoj Vladi nije pokazivao prema drugom mišljenju toliku otvorenu nesnošljivost.

“Ovo što se sada događa u HNS-u i našem nogometu podsjeća me na malaričnu močvaru, a onda nije rješenje loviti komarca po komarca, nego isušiti cijelu močvaru,” rekao je Željko Jovanović, početkom prosinca 2011., najavivši kakvim tonom i metodama će krenuti ako postane ministar.

Ubrzo je ušao u stvarne sukobe s Dinamovim dugogodišnjim menadžerom Mamićem, Dinamom, Hrvatskim nogometnim savezom, ali i navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom neprimjerenim jezikom, agresivnošću, a od cijele buke pri kraju mandata Kukuriku vlade zakotrljao se samo sudski proces Mamiću, a ostatak “nogometne močvare” ili nije toliko močvaran koliko je to Jovanović zastrašivao javnost, ili kolege iz drugih ministarstava nisu pronašle dovoljno uporište za kaznene i ine progone kojima je Jovanović prijetio.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.