Kad je najteže Real je uvijek Real: U derbiju Modrić bolji od Rakitića

Foto: fah

Real Madrid slavio je u velikom gostovanju kod Seville pobjedu koja je možda i važnija od sama tri boda s obzirom na situaciju u kojoj se Kraljevski klub trenutno nalazi, kako u Ligi prvaka tako i u domaćem prvenstvu. Naime, Real, predvođen Lukom Modrićem, bio je bolji upravo za taj jedan pogodak, a za Sevillu je igrao i bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u prethodne tri utakmice Real nije uspio doći do pobjede, porazi od Alavesa u La Ligi i Šahtara u Ligi prvaka te remi s Villarrealom bili su zapravo znak za uzbunu te nagovještaj ozbiljne krize u Kraljevskom klubu. Govorilo se sve glasnije o smjeni trenera Zinedine Zidanea.

Na jednom od najtežih gostovanja u Sevilli slavili su u dosta teškoj utakmici, a junak je bio mladi Vinicius, mada je na kraju u 55. minuti pridodan autogol golmanu domaćih Bonu. Real je imao još nekoliko prigoda, ali je i Sevilla imala u nekoliko navrata svojih šansi, na kraju je, kako to već ide, jedna sitnica odlučila veliki derbi. Sevilla je ove godine, s obzirom na momčad, vjerovala kako može svladati višestruke prvake Europe, no Real je Real, kad god je najteže oni smognu snage i pobjede. Zato je Real najtrofejniji klub Lige prvaka i najbolji klub 20. stoljeća, a ni u 21. nije daleko od toga.

Realu poslije ovog važnog trijumfa slijedi odlučujući meč s Borussijom (M) u Ligi prvaka, a nakon toga derbi s Atleticom. U prvenstvu Španjolske Real ima 20 bodova te se nalazi na trećem mjestu, dok je Sevilla dva mjesta niže sa osvojenih 16 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.