Kad navijači srpskih klubova Delije i Grobari podržavaju secesionistički referendum Milorada Dodika, a UEFA ne reagira?

Foto: Twitter

Jučer je u susjednoj Bosni i Hercegovini održan, kako neki tvrde uspješno proveden, referendum kojim je napravljen prvi korak ka konačnom cilju da se ostvari i u nedjelo provede plan stvaranja Velike Srbije. Ne bi bila tako velika kao što su je njeni arhitekti, kartografi zamislili, no, poklonjenom konju se ne gleda u zube. Ako bi “Republika Srpska” na kraju postala država to bi bio poklon međunarodne zajednice, jer samo tako jedan entitet unutar neke države može postati državom. Nema drugog načina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su navijači Crvene zvezde, u Hrvatskoj po zlu glasu poznate Delije, koje je svojedobno vodio ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan, inače nakon pada Slobodana Miloševića ubijen u mafijaškom atentatu u Beogradu, podržali Dodikov secesionistički referendum o takozvanom Danu takozvane Republike Srpske, što je uvod u još jedan srpski pokušaj razbijanja Bosne i Hercegovine, pridružili su im se i drugi navijači srpskih klubova. Prije svega istaknimo podršku referendumu od strane navijača Partizana – Grobara.  Radi se o Partizanovcima iz Makedonije.

Naime, u danu kada se u jednom dijelu Bosne i Hercegovine održavao referendum koji je Ustavni sud te države zabranio, a međunarodna zajednica takvu zabranu suda ignorirala, naglasimo – referendum kojim je najavljen novi pokušaj rušenja te države, navijači Partizana su na tribinama istaknuli transparent “Ne može ti ništa niko Srpska Republiko!” Dogodilo se to na utakmici protiv Metalca u Gornjem Milanovcu. Takozvani referendum je prema Dodikovim kriterijma uspio, naravno, po svim drugim kriterijima bio je to glogov kolac u srce krhke državnosti Bosne i Hercegovine, države u kojoj su zapravo najveći ceh platili oni najmalobrojniji – Hrvati.

Nažalost, Srbi nisu toliko sretni, kao što su to Hrvati, i nemaju navijače kao što su oni u Hrvatskoj koji prijavljuju Uefi svaki uzvik na tribinama, svaki transparent, svako mahanje hrvatskim zastavama. Smeta im čak i Vukovar.  Uefa, dakako, na ovakve ispade navijača Partizana, ranije navijača Crvene zvezde, Delija, koji tvrde da granica Srbije nije na Drini, već puno dalje od ove mitske povijesne rijeke, zasad nije reagirala, gotovo je sigurno da i neće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uostalom, zašto i bi? Što su Srbi krivi kad bi oni ionako sportski prisvojili tek dio teritorija nekoliko država s kojima graniče? Sve je to u okvirima fair-playa koji Uefa promiče i tolerira. Nekoliko stotina tenkova, politika spaljene zemlje, protjerivanje, genocid u Srebrenici, etničko čišćenje i nakon svega demokratski referendum. Logičan kraj u ovom nelogičnom dijelu Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.