Kad pogreške kroje povijest klubova: Odbio kupiti Ronalda za 15 tisuća dolara

Foto: snimka zaslona

Nogometni svijet je jako zanimljiv, jedna je odluka dovoljna da skroji klupsku povijest. Tako bi i povijest Barcelone i Reala vjerojatno bila drugačija i da Jose Eduardo Pimenta Mezquita, davne 1992. godine, nije zaključio da Ronaldo Luís Nazário de Lima ne vrijedi 15 tisuća dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadašnjem predsjedniku Sao Paula jedan od skauta u Rio de Janeiru, Joao Francisco Neto, pismom je javio da ima sjajnog 16-godišnjak koji igra za mlade selekcije Brazila i napisao mu: “Mladić je nadaren, centralni je napadač i bit će vaš za 15 tisuća dolara.”

No, ovaj mu je poslao ponudu od sedam i pol tisuća dolara, a Ronaldo je pored Sao Paula i Flamenga, za koji je od malena navijao, završio u redovima Cruzeira u Belo Horizonteu. Ubrzo ga je prepoznala skautska služba PSV-a, a veza je bila ikona kluba, Brazilac Romario. Tako je s Ronaldom brzo produžio prema Barceloni.

Nakon Barcelone proveo je pet dugih i bolnih godina u Interu, pa se opet pronašao u dresu Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.