‘Kad se osuše suze znat ćemo koliko smo bili dobri’: Ima li razloga legendarni Peter Schmeichel biti samo ponosan na svog sina Kaspera?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon do sada neviđene drame na svjetskim prvenstvima u osmini finala uspjela je eliminirati vrlo jaku, borbenu i discipliniranu dansku reprezentaciju. Bila je to bez ikakve dvojbe najteža utakmica hrvatske reprezentacije u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva i najteži protivnik, koji nam po igri očito ne odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda vrijedna četvrtfinala SP-a za ovu generaciju Vatrenih povijesna je pobjeda te Luku Modrića i ostale hrvatske sportske vitezove dijeli tek jedan, ali veliki, korak od ponavljanja uspjeha koji su napravili u Francuskoj 1998. Ćirini Vatreni kada su osvojili treće mjesto, uz pet pobjeda i dva poraza na Svjetskom prvenstvu.

Legendarni  bivši vratar danske reprezentacije, Peter Schmeicheil,  nakon poraza od Vatrenih bio je utučen, ali ponosan na svog sina Kaspera, koji je obranio tri jedanaesterca hrvatskim reprezentativcima. No, opet nije bilo dovoljno za prolaz, hrvatski golman Danijel Subašić bio je bolji.

Peter u svakom slučaju ima razloga biti ponosan na dansku reprezentaciju, na Kaspera, s obzirom na ono što su pokazali tijekom svih 120 minuta na sportskom borilištu stadiona u Nižnji Novgoradu, no, ima li razloga kao veliki sportaš koji je obilježio jednu eru svjetskog nogometa, pa i u susretima protiv Vatrenih, biti ponosan na ponašanje danskih igrača, posebno svog sina Kaspera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Kasper Schmeichal je nakon gotovo svih sudačkih odluka protestirao, gestikulirao, ali i i tijekom raspucavanja jedanaesteraca pokušao na krajnje nesportski način dekoncentrirati hrvatske izvođače kaznenih udaraca. Na neprimjereno ponašanje više ga je puta upozorio sudac utakmice. Uspio je iz takta izbaciti Pivarića, no, ne i Ivana Rakitića.

Za napade na suca nakon što je sviran opravdani jedanaesterac za Hrvatsku  nekoliko minuta prije kraja drugog produžetka Schmeichel je zavrijedio žuti karton, no, nije ga dobio. Luka je kazneni udarac promašio, međutim, tijekom izvođenja jedanaesterca Schmeichel je plesao na gol liniji poput Freda Astairea, a onda je iskočio ususret Modriću iako se zapravo ne bi smio pomaknuti s gol linije dok igrač koji puca penal ne dodirne loptu.  No, Danci su izgubili, zasluženo, i s njihovim porazom vjerojatno će se zaboraviti i njihovi nekorektni postupci. Nastavit će se širiti mit o danskoj sreći i korektnosti.

“Ostao sam bez riječi. Ne mogu biti ponosniji na svoju zemlju, sina, njegove suigrače, cijeli stručni stožer i našeg fantastičnog izbornika.  Kada se osuše sve suze bit će nam jasno koliko smo dobri bili”, napisao je Peter Schmeichal na društvenim mrežama, poslije poraza od Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Twitter

Schmeichel je uz tekst postavio fotografiju sa svojim sinom Kasperom iz vremena kada je bio dječak u dresovima Manchester Uniteda, čiji je svojedobno Peter bio golman.  I to kakav golman, sjajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.