Kako je čelništvo Borussije dozvolilo da ih ‘prevesla” menadžer Erlinga Haalanda?

epa09026652 Erling Haaland of Dortmund celebrates after scoring the 2-0 lead during the German Bundesliga soccer match between FC Schalke 04 and Borussia Dortmund in Gelsenkirchen, Germany, 20 February 2021. EPA/Lars Baron / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Mladi norveški reprezentativac Erling Haaland, koji je s reprezentacijom Norveške doživio debakl u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, tek je zakoračio u treće desetljeće života a već je postao jedna od najvećih i najskupljih nogometnih zvijezda u Europi. Najbolji nogometaš Borussije Dortmund ima ponude raznih klubova, od kojih su neke neumjesne za vrijeme pandemije koronavirusa koja je između ostaloga poharala i sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je Norvežanin potpisivao ugovor s Borussijom njegov menadžer Mino Raiola je mislio na svaki mogući detalj, dakako, između ostaloga ponajviše zbog sebe. Naime, spomenuti Raiola je smislio način na koji će primorati Borussiju da Haalanda proda možda i ranije nego što se planiralo. Takav podatak je rezultat pogreške čelništva Borussije, koje je dopustilo da ih ”prevesla” jedan menadžer.

Raiola i njemački klub imaju dogovor da norveški nogometaš s novim klubovima može početi pregovarati već ovog ljeta i tražiti transfer, a zauzvrat je iz njegovog ugovora s Borussijom izbačena otkupna klauzula. Borussija Dortmund, kao i dobar dio europskih klubova, prolazi kroz financijsku krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa i neodgovornim poslovanjem, a što se događa i jednoj Barceloni, plaće su smanjivane više puta te klub neće imati previše manevarskog prostora i vjerojatno će biti prisiljen prodati najbolje igrača Haalanda i Sancha.

Borrussija Dortmund za mjestom koje vodi u Ligu prvaka zaostaje velikih devet bodova, izostanak plasmana u elitno natjecanje predstavljao bi težak udarac, ne samo financijski već i sportski, za Borussiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.