Kako je eksplozija Luke Modrića iznenadila Marcu?

Foto: Marca

Španjolski mediji, a poglavito oni bliski Realu, posljednjih sad već tjedana, iznenađeni su igračkom eksplozijom kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića. Većina španjolskih medija otpisala je igrača koji je u godinama kada se ozbiljno razmišlja o završetku nogometne karijere. Međutim, Luka ipak nije ”većina” igrača, on je klasa za sebe i najbolji nogometaš kojeg je Hrvatska ikad imala, po tko zna koji puta uvjerili su se u to i španjolski mediji, pa i Marca, koja je imala prilike kroz godine uspjeha i sjajnih rezultata, brojnih trofeja, upoznati pobliže hrvatskog kapetana, koji je pokvario planove čelnicima kluba. Modriću su se nakon završetka ove turbulentne korona sezone htjeli zahvaliti, a onda se ponovno potvrdilo da je Hrvat najbolji kad je to najpotrebnije. Danas će se većina španjolskih medija složiti kako je ovakav Modrić Realu neophodan i iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije privremenog prekida nogometne sezone uzrokovanog pandemijom koronavirusa kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, bio je na izlaznim vratima Reala, a povratak Martina Odegaarda na Santiago Bernabeu izgledao je kao gotovo stvar. Naime, kako smo već pisali norveški nogometaš igrao je odlično na posudbi u Real Sociedadu, a u Realu je Luka igrao malo ili nimalo te je izgledalo kako se uspješno i plodonosno vrijeme hrvatskog nogometaša u kraljevskom klubu približilo svome kraju… Luku su puno omele i ozljede, kao i vrlo dobre igre Valverdea, dakle, bio je na putu da napusti Santiago Bernabeu, a njegova zamjena je trebao biti mladi Norvežanin Martin Odegaard, što se nametalo i kao logično rješenje. Međutim, poslije povratka nakon prisilne pauze sve se dramatično promijenilo.

Naime, Luka je u posljednja dva mjeseca, a nakon što se dobro odmorio, oporavio od ozljede, igrački eksplodirao, pokazao je sve ono što zna i što ga je činilo jednim od ključnih igrača kraljevskog kluba posljednjih godina. Modrić je postao motor koji je gurao i na kraju dogurao Real do naslova prvaka Španjolske u dramatičnom finišu s Barcelonom. Modrić je danas, barem je takva konstatacija dobrog dijela španjolskih medija, nezamjenjiv dio Zidaneovog stroja. Zinedine Zidane je slutio da je tako nešto moguće, naime, poznati trener, koji je i sam bio vrhunski nogometaš, svjestan je kvalitete kapetana hrvatske reprezentacije, znao je da će Luka biti najbolji u najbitnijem dijelu sezone, kada se odlučuje o trofejima, piše Realu bliska Marca. Ujedno je to i razlog zašto Zidane nije dizao euforiju kada je u pitanju mladi Norvežanin, kao Modrićev nasljednik.

Prošlo je više od pet godina nakon što je kao 16-godišnje ”čudo od djeteta” Odegaard stigao u Madrid iz Stromsgodseta. Norvežanin je svoju puno afirmaciju i igračku zrelost ostvario u Sociedadu, za koji je ove sezone u prvenstvu te Kupu Španjolske u 36 utakmica zabio sedam golova i imao devet asistencija. No, sve to, osim jedne asistencije, imao je prije prekida uzrokovanog koronom.  Modrić je eksplodirao nakon toga. Mladi Norvežanin bio je i rezultatski uspješan s obzirom kako je vodio momčad iz San Sebastiana do šestog mjesta u La Ligi te do finala Kupa kralja. No, ipak, Modrić je Modrić, Odegaard će se morati očito strpjeti još jedno vrijeme, a vremena, s obzirom na godine, ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.