Kalinić iznio planove kao sportski direktor, Daliću poručio: ‘Nek‘ stavi Baturinu umjesto Modrića‘

Split, 27.05.2024. - Nikola Kalinić predstavljen je kao novi sportski direktor Hajduka. Uz njega na konferenciji sudjelovao je i predsjednik Uprave kluba Ivan Bilić. foto HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Hajduk je danas na Poljudu predstavio novog sportskog direktora Nikolu Kalinića. Mindaugas Nikoličius jučer je i službeno napustio splitski klub, a naslijedio ga je 36-godišnji Kalinić, do jučer igrač prve momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zahvaljujem se prethodniku Nikoličiusu, a novi sportski direktor kluba je Nikola Kalinić. On je legenda kluba. Njegova najveća vrijednost je to što je hajdukovac. Voli klub više nego neki drugi. Ima nama neprocijenjivo iskustvo rada u velikim klubovima i kontakte koji će nam biti od pomoći. Iskren je, direktan i tvrdoglav, što će biti pozitivno, rekao je predsjednik Uprave Hajduka Ivan Bilić i prepustio riječ Kaliniću:

– Zahvaljujem svima koji su omogućili da budem sportski direktor ovako velikog kluba. Moja nogometna karijera je gotova, a ispred mene su novi izazovi. Možda netko misli da sam neiskusan, ali za ovu funkcij bitna su nogometna poznanstva i znanje koje imam. Prvi cilj je dovesti trenera u što kraćem reku, nadam se već krajem sljedećeg tjedna, rekao je Kalinić i nastavio:

– Druga ključna stvar je pravilnik ponašanja, odnosno disciplina. Imali smo dosta problema u protekloj sezoni, ako to ne riješimo, neće opet biti ništa. Vrijedit će za sve igrače, bez obzira kako se tko zove, od najmlađih do najstarijih. To je ključ, vrijedit će od prvog dana priprema, tko ne bude poštovao, snosit će odgovornost. Da se ne pravim svetac, imao sam i ja u karijeri problema, ali sam za to i odgovarao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ima li kandidata?

– Pričao sam s nekolicinom. Želim trenera-pobjednika, nekog tko će inzistirati na radu i disciplini. Najvažniji je rezultat i težit ću tome da se Hajduk bori za prvo mjesto. Bez euforije. To neću obećati, ali Hajduk je naviknut na pobjede i to se mora vratiti.

Ostaju li Livaja i Perišić, tko odlazi iz kluba?

– Imam u glavi igrače na koje ne računam, ali fer je da prvo njima kažem. Livaja? Koliko ja znam ostaje, ima ugovor do 2027. godine. Niti jedna službena ponuda nije došla. Pričali smo, prvo želim da ozdravi, želim ga motiviranog. A Perišić ima ugovor do kraja osmog mjeseca, sve je na njemu, mi želimo da ostane. Prepustit ćemo to njemu. S Brekalom je drugačija situacija. On ima ugovor s Fiorentinom, trebalo bi platiti odštetu, bitna je i njegova želja, ali i koliko on zarađuje u Fiorentini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Dalić poslao jasnu poruku Hajduku: I s juniorima bio bih treći u HNL-u
Prokomentirao je Dalićevu kritiku Hajduka jer nije “gurao” mlade igrače koji su ostvarili velik europski uspjeh:

– Svatko ima svoje mišljenje, neka on umjesto Modrića stavi Baturinu.

Hajduk 19 godina nije osvojio naslov prvaka, hoće li uspjeti izbjeći okruglu godišnicu neuspješnosti?

– Nitko ne može obećati da ćemo biti prvaci. Ni Diego Simeone nikad nije davao takve najave. Sa sportom nema veze što će biti za pola godine ili godinu, cilj je prvo mjesto, cilj je osvajanje kupa, ali tko to može obećati? Treba biti skroman i ići iz utakmice u utakmicu, inače će biti razočaranja kao ove sezone, kaže novi sportski direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li sljedeći trener biti stranac?

– Ima i stranih i domaćih, na kraju ćemo odlučiti. Jezična barijera, i to mi je smetalo. Neće biti da naš trener priča engleski, da se udovoljava strancima, to nije normalno. Imaju tri mjeseca za naučiti jezik, ako ne, neka se snalaze. Tako je i meni bilo.

Kakve su reakcije okoline na novu dužnost, kako se planira Kalinić postaviti?

– Reakcije su pozitivne, svi mi daju podršku. Znaju da će biti zahtjevno, ali ne bojim se. Dat ću sve od sebe da donesem nešto novo. Bivši i aktualni igrači su uz mene, drago im je. Znaju što ću od njih tražiti, sa svime su upoznati i moraju se toga držati. Nogomet je kolektivni sport, svi ovisimo jedan od drugima, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.