Kalinić potpisao za Fiorentinu

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Kalinić (27) u petak je i službeno postao član talijanskog prvoligaša Fiorentine u koju je stigao iz ukrajinskog Dnipra za koji je nastupao posljednje četiri sezone, objavila je Fiorentina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić je u Firencu stigao u četvrtak, te je u petak nakon obavljenih liječničkih pregleda potpisao četverogodišnji ugovor s “violama”.

Vrijednost njegova transfera procjenjuje se na pet milijuna eura.

Kalinić je karijeru započeo u Hajduku iz kojega je 2009. godine prešao u tadašnjeg engleskog prvoligaša Blackburn Rovers. Nakon dvije godine provedene na Otoku tijekom kojih je postigao tek sedam pogodaka, 2011. je postao članom Dnipra za koji je u 125 susreta postigao 49 pogodaka uključujući i jedan u finalu Europske lige u svibnju u 2-3 porazu od Seville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone je Kalinić odlično krenuo u ukrajinsko prvenstvo s tri gola u četiri nastupa, a potom je odlučio Ukrajinu zamijeniti Italijom.

U Fiorentini se Kalinić pridružio još dvojici hrvatskih igrača, Milanu Badelju i Anti Rebiću.

Za hrvatsku reprezentaciju Kalinić je dosada upisao 21 nastup i šest pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.