Kao i uvijek ‘skromni’ Mourinho poručio: ‘Da sam ostao u Portu i Interu, imao bih 31 trofej’

Foto: fah

Portugalski nogometni stručnjak, Jose Mourinho, ponovno je u svom elementu. Prilično ”skroman” kao i uvijek, Portugalac se ne predaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon odlaska iz Manchester Uniteda Mourinha je bilo malo u medijima, što je za njega posve neuobičajen slučaj, no, vratio se posljednjih tjedana otkako radi kao stručni komentator za beIN Sports.

Mourinho verbalnim provokacijama ne propušta izazvati pozornost javnosti, što mu je, naravno, i cilj. U posljednjem intervjuu za L’Equipe Portugalac se dotaknuo svog eventualnog novog angažmana. Naravno, nije išao direktno na kolege trenere no, ipak je dao naslutiti ponešto.

Na pitanje da li bi jednog dana, u skoroj budućnosti, sjeo na klupu PSG-a Mourinho kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dolazak u PSG? Nemoguće je trenirati klub koji ima trenera, morate me pitati za klub gdje su vrata otvorena’…

PSG je svjetski klub sa svjetskim igračima, ali još nije osvojio ništa na europskom nivou. Istu stvar kažem za trenere, možeš imati kvalitetu, ali kad ne osvojiš ništa u Europi, onda nešto nedostaje. PSG je sad u toj fazi. U Francuskoj su uvijek prvi, kao Bayern ili Juventus, ali su trenutačno iza najvećih europskih klubova.”

Portugalski trener tvrdi da razlog njegovog odlaska iz Manchester Uniteda ipak nije Pogba, kako su svojedobno pisali neki engleski mediji. Objektivno, posljednjih mjesecu s Unitedom Mourinho nije imao, blago rečeno, baš obećavajuće rezultate. I to je vjerojatniji razlog njegovog odlaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Ne mogu reći da je Pogba bio uzrok problema. Ja nisam bio Pogbina žrtva”, kazao je Mourinho te je pokušao dati objašnjenje ”Mourinhove takozvane treće godine.” Naime, Mourinhove momčadi redovito bilježe pad forme nakon treće godine pod njegovim trenerskim vodstvom. Dakako, po Mourinho krivi su igrači.

”Igrači mogu doživjeti eroziju, naročito kad od njih tražite puno. Kada imate na okupu profesionalce, ambiciozne, marljive i talentirane, kada je klub dobro strukturiran, onda tog propadanja nema. Kada ostanete sami, bez potpore, onda igrači nekad idu kontra trenera. Ja ne želim biti ‘dobar dečko’ jer takvi nakon tri mjeseca postanu lutke i ne završe dobro. Treba imati ravnotežu.”

Portugalski stručnjak dotaknuo se i konkurencije, odnosno trenera koji su danas na cijeni u Europi, kao i finala Lige prvaka u kojem se sastaju engleski klubovi Tottenham i Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Divim se Mauriciju i Jürgenu i obojica zaslužuju nešto veliko. A nema veće stvari od pehara Lige prvaka. Ipak, netko će izgubiti. Jürgenu je ovo treće finale. Ne mogu ni zamisliti taj osjećaj da izgubiš tri finala.”

Za Mourinha je zanimljiva činjenica da je Pep Guardiola s Manchester Cityjem nakon debakla u Ligi prvaka obranio naslov u Engleskoj te na taj način ponovio rezultat Mourinha i Fergusona iz prošlog desetljeća. Pep Guardiola ima tako jedan trofej više od portugalskog trenera. Guardiola je osvojio 26, Mourinho 25 trofeja. I na to Mourinho ima odgovor.

”Da sam ostao u Portu i Interu, imao bih 31 trofej. Tada bih igrao Superkupove u Europi i ligi te Svjetsko klupsko prvenstvo”, zaključio je kao i uvijek ”skromni” Jose Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.