Kaotično i neozbiljno? Ivajlo Petev pronašao ‘krivca’ za Dinamove poraze!

Foto: fah

Dinamo je u posljednjih nekoliko utakmica zaredao s porazima, predsjednik Dinama Mirko Barišić krivca je pronašao u Zlatko Kranjčaru, donedavnom treneru Dinama, koji je bio i otišao, no, ništa se nije promijenilo. Naime Željko Sopić je preuzeo Dinamo, hrvatski prvak na Maksimiru primio je četiri komada od jakog, u ovom trenutku za Dinamo nedostižnog, Juventusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nitko zdrave pameti od Dinama nije očekivao pobjedu protiv talijanskog prvaka, međutim, bolji otpor i jaču borbu svakako jeste, svi, pa i onih 25 000 gledatelja koji su došli uživati u maksimirskom spektaklu, a dobili su tek utakmicu u kojoj je ozbiljan nogomet igrala jedna momčad. Stara dama u Zagrebu s pola gasa pobijedila je hrvatskog prvaka, praktički šetnjom su došli do tri boda. U ovom trenutku modri u Ligi prvaka imaju dva poraza i poraznu gol razliku 0-7.

Došao je i otišao privremeni trener Željko Sopić, hoće li se što promijeniti dolaskom novog stručnjaka, bivšeg bugarskog izbornika koji je zbog poziva iz Maksimira ostavio kormilo svoje reprezentacije tek će se vidjeti. Ivajlo Petev nije doveden da bi tri tjedna vodio modre.

Nakon što se upoznao s igračima, odradio nekoliko treninga, koji su uvod u najveći derbi hrvatskog nogometa protiv Hajduka, Petev je pronašao glavnog “krivca” za poraze, to je mladi Adrian Šemper, s 18 godina ni kriv ni dužan stao je na vrata Dinama, ubačen u vatru poslije odlaska Eduarda u kojoj je izgorio, što je posve normalno za mladog nogometaša. Tko će nakon odlaska Zlatka Kranjčara, i novog poraza, biti kriv Barišiću nije sasvim jasno, iako je nedvojbeno da Uprava kluba snosi najveći dio krivnje za ove posrtaje. Ne možete u Ligu prvaka s dječjim vrtićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju će protiv Hajduka braniti Dominik Livaković, radi se o utakmici koja je biti ili ne biti za Dinamo, imperativ pobjede nametnuo se sam po sebi, nakon što je Rijeka u Puli svladala Istru i Dinamu pobjegla na velikih sedam bodova prednosti svaki kiks modrih mogao bi skupo koštati klub koji se u hrvatskim prilikama naučio na trofeje i koji je rezervirao naslov prije nego li je prvenstvo počelo. Šemper je sasvim sigurno napravio nekoliko početničkih pogrešaka, no, pobogu on to i jeste, s 18 godina mladi golman je početnik. Ne možete kriviti početnika zbog početničkih pogrešaka, vrata Juvea čuvao je dvostruko stariji Buffon i on  već dvadeset godina nije početnik, to je jedna od brojnih suštinskih razlika između Dinama i talijanskog prvaka. Naravno, nije i najveća.

Livaković je standardni vratar U-21 reprezentacije svojevremeno je doveden u Dinamu kao jedan od najboljih vratara u zemlji, trebao je braniti odmah nakon odlaska Eduarda, i branio bi da nije bio ozljeđen, međutim, i on nema iskustvo kakvo je neophodno za Ligu prvaka. Ako već Petev traži krivca možda bi se trebao popeti koji kat više i pokucati na vrata? Ovako sve djeluje pomalo neozbiljno, albija radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.