Kći legende hrvatskog vaterpola: Petra Vićan osvojila zlatno odličje na Europskom prvenstvu!

Foto: Snimka zaslona/Natator

Četrnaestogodišnja Petra Vićan, inače kći legende hrvatskog vaterpola Frane Vićana, osvojila je juniorsko plivačko zlato na EP-u za osobe s Downovim sindromom. Nakon zlata sjajne 14-godišnjakinje ponosni tata Frano je, između ostaloga, rekao: ”Ponosan sam, što da vam kažem. A učinila je to i u konkurenciji starijih plivačica. U općoj konkurenciji zauzela je deveto mjesto.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Ptra je u Hrvatskoj osvojila brojne medalja a članica je i Plivačkoga kluba Natator iz Zagreba, Nastup u Parizu bio joj je ujedno i prvi nastup na velikom europskom natjecanju, a nakon osvajanja zlata bila je euforično raspoložena. Četrnaestogodišnja Petra će 27 studenoga napuniti 15 godina, zlato je osvojila u disciplini 200 metara slobodno.

“Trenira dva-tri puta tjedno, a zadnjih mjesec dana uoči EP-a radila je i četiri-pet puta tjedno. Njezini vršnjaci toliko treniraju već godinu, dvije“, rekao je tata Frano, čija je kći u bazen prvi put skočila kad je imala godinu dana, najprije zbog fizikalne terapije, da bi trenirati počela s pet godina. Petra obožava roniti, tvrdi Frano Vićan, dodajući kako tek oko 15 posto njenih vršnjakinja može dosegnuti dubinu na koju ona može zaroniti.

Plivanje je za Petru bilo ljubav na prvi pogled, a ono donosi i samopouzdanje te potvrdu vlastitih sposobnosti, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultatom svoje kćeri tata Frano je bio i sam iznenađen:

“Znate, 200 metara nije malo, a ona je svoje vrijeme popravila za 20 sekundi. I to je bilo tek treći put da je otplivala tu disciplinu. Inače pliva na 100 metara i 50 metara slobodno.”

U Osnovnoj školi Remete super su Petru prihvatili učenici, ide u osmi razred, dok bivši golman hrvatske vaterpolske reprezentacije Frano Vićan tvrdi kako je hrvatsko društvo u tom pogledu napravilo veliki iskorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.