Kibet pobjednik zagrebačkog maratona, Nemec slavila u polumaratonu

Kenijac Luke Kibet i Srpkinja Olivera Jevtić pobjednici su 23. izdanja zagrebačkog maratona, dok su u polumaratonu slavili hrvatska atletičarka Lisa Nemec i Kenijac David Kiprono Metto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovogodišnjem izdanju zagrebačkog maratona u tri utrke – maratonu, polumaratonu i utrci građana na 5 km, nastupilo je više od 12.000 natjecatelja. Trčalo se od Trga bana Jelačića Jurišićevom, Martićevom i Vlaškom do Dupca pa natrag istim putem preko Trga Ilicom do Selske, a cilj je bio na Trgu bana Josipa Jelačića.

Pobjednik maratona je Kenijac Luke Kibet s rezultatom 2:14:11, drugo mjesto sa četiri sekunde slabijim rezultatom zauzeo je njegov sunarodnjak Elisha Meli, a kenijsko slavlje upotpunio je Moses Kipruto Kibire osvojivši treće mjesto s rezultatom 2:17:24. U ženskoj konkurenciji slavila je Srpkinja Jevtić (2:38:26) ispred Kenijki Gladys Jepkorir Kiprotich (2:41:29) i Viole Shelangat Kimetto (2:43:28).

U polumaratonu najbolja je bila hrvatska atletičarka Lisa Christina Nemec (1:12:45) ispred Kenijki Priscah Jemutai Bartenge (1:14:17) i Marion Jepkurui Limo (1:14:39). U muškoj konkurenciji prva tri mjesta osvojili su Kenijci David Kiprono Metto (1:03:10), Nelson Kipkogei Cheruitich (1:03:11) i Sawoyo Robrt Saningo (1:03:12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.