Ključ sezone: Što može ovakav Hajduk u predstojeća tri velika derbija?

dinamo perišića
Foto: fah

Nogometaši Hajduka pripremaju se za tri velika derbija, Dinamo, opet Dinamo te Rijeka, koja će definitivno odrediti sezonu splitskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema popravka nakon ovih derbija

Ako žele ostati u utrci za naslov prvaka u subotu 30. 03. Splićani moraju pobijediti Modre na Poljudu, dok nekoliko dana kasnije u polufinalu Kupa nema popravka ako se želi ostati u igri za trofej. Nakon dva derbija s aktualnim prvakom ide se na Rujevicu na noge vodećoj momčadi prvenstva, sjajnoj Rijeci. Koliko je Rijeka ove sezone jako u okvirima HNL-a najbolje dokazuje činjenica da su čak tri igrača spomenutog kluba sudjelovala u velikoj pobjedi i sjajnoj igri hrvatske reprezentacije protiv Egipta. Posebno je igrom briljirao povratnik u najdraži dres Marko Pjaca.

Ukratko Hajduku neće biti nimalo lako. Prvi je na redu Dinamo, Poljud bi trebao biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Na Veliku subotu u Split dolazi prvak predvođen Brunom Petkovićem koji je u vrlo dobroj formi, pokazao je to nastupom i pogotkom u dresu vatrenih, u finalu turnira u Kairu, također protiv Egipta.

Luda završnica HNL-a

Hajduk, podsjetimo, ima bod više od Dinama, ali i utakmicu manje, dakle, situacija je osam kola prije kraja posve jasna. Pravo na kiks momčad Mislava Karoglana već je više puta ovog proljetnog dijela sezone iskoristila. Nema više prostora za posrtaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, s posebnom pozornošću navijači prvog prvaka Hrvatske promatraju što će se dogoditi s Ivanom Perišićem, čeka se povratak hrvatskog reprezentativca nakon duge stanke uzrokovane teškom ozljedom. Realno, unatoč objavi Hajduka na društvenim mrežama, šanse da Ivan zaigra protiv Dinama nisu velike. Zapravo čak su i manje od toga, tek od iduće sezone Perišić bi u punoj mjeri mogao pomoći Hajduku. Međutim, pitanje je u kojem će tada sastavu, i s kojim igračima, biti ”Bili”.

Na fotografiji koju je Hajduk objavio nalaze se Marko Livaja, Nikola Kalinić i Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Šta ćemo?”, piše u objavi. Doista, što će Hajduk s imenima koja bude strahopoštovanje, a niti jedan od spomenutih igrača nije sto posto spreman za igru? Ako izuzmemo Perišića, o čemu se puno toga već reklo, Livaja već duže vrijeme igra zaliječen, dok Kalinić malo igra, malo više pauzira.

Nevolje kad su najmanje trebale

Kad najviše Hajduk treba one najbolje problemi s ozljedama ih opterećuju. Pravo je pitanje koliko je uspješno za proljetni dio sezone onaj koji slagao igrački kadar to i napravio. Doveden je Brekalo, sjajan igrač, a i on, nažalost, nije u formi. I nije već dulje vrijeme, zbog čega se i ne nalazi u ozbiljnim kombinacijama Zlatka Dalića.

Kako bi izdržao nemilosrdan proljetni ritam, u godini Europskog nogometnog prvenstva, Hajduk treba prije svega zdrave, sto posto spremne igrače. Širina klupe Hajduka ipak nije toliko ozbiljna koliko se to nastojalo servirati uoči nastavka prvenstva kada je splitski klub bio vodeći na ljestvici te je sve izgledalo daleko bolje nego što je to danas. Hajduk je bio u šampionskom naletu, iskoristili su ”Bili” loše razdoblje Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suci iz Njemačke

Spomenimo kako će subotnji derbi suditi suci iz Njemačke, glavni sudac je Daniel Siebert, pomoćnici su mu Jan Seidel i Rafael Foltyn, a četvrti sudac je Timo Gerach. VAR sudac je Johann Pfiefer, a asistent VAR suca Michael Emmer.

Dakle, Hajduk je dobio što je htio, sad su na potezu oni najvažniji, oni koji bi na terenu trebali pokazati ono što se od njih cijelo proljeće očekuje, a što izostaje. Prije svega igru dostojnu imena koja su respektabilna u hrvatskim okvirima, a koja su na terenu ipak puno toga ostala dužna brojnim navijačima Hajduka. Hajduk naslov prvaka čeka gotovo dva desetljeća. Previše za klub koji je ne tako davno bio najtrofejniji hrvatski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.