Klopp u Srbiji pojasnio zašto Shaqiri neće igrati, pa šaljivo objasnio kako želi da se njegove riječi prevode

Foto: fah

Švicarski reprezentativac albanskog podrijetla Xherdan Shaquiri propustit će utakmicu svog kluba Liverpoola u Ligi prvaka protiv Crvene zvezde u utorak jer trener Juergen Klopp želi izbjeći političke konotacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čuli smo i čitali smo o nagađanjima o tome kako bi Shaq (Shaqiri) bio dočekan u Srbiji. Iako ne znam što se može dogoditi, želimo otići tamo i biti sto posto fokusirani na nogomet i ne misliti ni na što drugo”, izjavio je trener Liverpoola.

“Ne šaljemo nikakvu političku poruku. Želimo biti fokusirani isključivo na nogomet i ni na što drugo. Politika je uvijek imala utjecaja u svemu, ali ponavljam, ovdje smo došli kako bismo igrali nogomet, a većinom engleski novinari postavljaju pitanja o Shaqiriju. Ne želim pričati ni o čemu što nije vezano za nogomet”, istaknuo je.

A onda se okrenuo i prema prevoditelju jer mu se činilo da mu skraćuje odgovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oprostite, ali nisam siguran da je srpski toliko jasan jezik. Ispada da je svaki odgovor na srpskom puno kraći od moga na engleskom. Želim samo da srpski novinari koji znaju engleski točno prevedu sve što sam rekao. To je jako važno jer ne želim da me ovdje ljudi shvate pogrešno. Ako ne bude tako počet ću titlovati svoje odgovore, a iskreno, to bi bilo totalno kul”, zaključio je Klopp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.