Kobešćak: Situacija u Jugu je turbulentna već neko vrijeme

Foto: fah

Novi trener Vaterpolskog kluba Jug CO Vjekoslav Kobešćak rekao je u ponedjeljak kako je već neko vrijeme jasno da je situacija u tom klubu turbulentna, no kako bi njegov dolazak trebao biti pozitivan šok za igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko neočekivanih poraza i loše odigranih utakmica trener Miho Bobić napustio je u nedjelju Juga, a za novog trenera imenovan je donedavni trener zagrebačke Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

Utakmica koja je presudila bio je susret Juga s Radničkim iz Kragujevca u subotu, s kojim su Dubrovčani u domaćem bazenu u Gružu remizirali rezultatom 7-7. Navijači Juga izviždali su svoje igrače, a Miho Bobić već u nedjelju ujutro podnio je ostavku.

Novi trener Vjekoslav Kobešćak, svjestan je situacije u Jugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Već neko vrijeme je jasno kako je situacija turbulentna. Bilo je naznaka kako će se ići prema meni s ponudom da preuzmem momčad. Odluka nije donesena na prečac”, rekao je Kobešćak te dodao kako je pred njim i novim klubom zahtjevno razdoblje, ali smatra da će uspjeti ‘posložiti’ igrače i pripremiti ih za utakmice do kraja sezone.

“Jug sam gledao kao protivnika i konkurenta dugi niz godina. Sa većinom igrača imam iskustva kroz reprezentaciju. Dobro su mi poznate njihove kvalitete, treba procijeniti njihovo fizičko i psihičko stanje koje je trenutno poljuljano, ali ovaj potez je pozitivan šok koji bi trebao motivirati momčad. Jug je dugo imao prepoznatljivu igru koja je bila bazirana na igračima iz vlastite škole. Trenutno su u krizi, ali ne treba puno izmišljati nego se vratiti korijenima”, zaključio je novi trener jugaša.

Bivši trener Miho Bobić obratio se javnosti putem stranica VK Jug CO, rekavši kako ostavkom želi pomoći klubu u kojem ostaje trenirati mlađe naraštaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Podnio sam ostavku na mjesto trenera nakon susreta s Radničkim. Zadnje igre nisu bile na nivou kakvoga smo očekivali i na kojem Jug može i mora igrati. Nažalost, određeni problemi u klubu tinjaju i gomilaju se godinama. Ja osobno, baš kao i igrači i uprava snosimo svoj dio odgovornosti za ovo što se događa, a svoju ostavku sam dao želeći i na taj način pomoći klubu. Činjenica je da smo imali dosta pehova u ovoj sezoni i da gotovo niti jedan trening, što zbog ozljeda, što zbog bolesti nismo odradili u punom sastavu, ali to ne smije biti opravdanje za loše igre kojih sam svjestan”, rekao je Bobić te svom nasljedniku poželio sve najbolje u svojoj novoj ulozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.