Koeman ne prestaje šokirati navijače: Obrana ”popila” osam komada od Bayerna, a šef te obrane postaje čovjek od njegovog najvećeg povjerenja

epa08613000 Dutch coach Ronald Koeman reacts during his presentation as the club's new head coach in Barcelona, Spain, 19 August 2020. Koeman, who has just rescinded contract with the Dutch National soccer team, has signed for a two year contract until 30 June 2022. EPA/Alejandro Garcia

Novi trener Barcelone Ronald Koeman ne miruje i dalje nastavlja s razgovorima s igračima posrnulog katalonskog diva. Neke je već otpisao, poput Rakitića, Suareza, neki su mu, poput Messija, poručili da žele otići, a neki su pak ”promaknuti” u okosnicu buduće momčadi iako su svi očekivali da će baš oni biti višak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski stručnjak je danas razgovarao s Piqueom, a ishod razgovora navijače Barce je u najmanju ruku iznenadio. Naime, posve je jasno kako Barceloni nakon katastrofe u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Bayerna i poraza od 8:2 trebaju promjene, oko toga nema dvojbe, svi se slažu s takvom konstatacijom. Pitanje je samo metoda i pitanje je tko će doći pod udar promjena, a to je pak stvar subjektivne procjene novog trenera, koji će na kraju i snositi odgovornost, kako za ono dobro, tako i za ono loše.

Pred Koemanom je veliki izazov, najprije mora ”pokrpati” razbijenu i demoraliziranu momčad za novu sezonu, a neće biti lako, bez obzira u kakvom stanju bila Barca od nje se uvijek očekuje najviše kako u Europi tako i u Španjolskoj. Bit će, dakle, dosta odlazaka, Koeman je već prekrižio nekoliko igrača među kojima su Suarez, Vidal, Rakitić, Braithwaite

Kako smo već pisali u telefonskom razgovoru koji je trajao manje od minute Koeman je jučer Luisu Suarezu kazao da na njega više ne računa, što je šokiralo brojne navijače, a danas je krenuo u novu akciju. Naime, španjolski mediji pišu kako je Koeman održao sastanak s već spomenutim Gerardom Piqueom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koeman je mnoge iznenadio tako što je poručio kako i dalje na njega računa, iako su zapravo mnogi očekivali suprotnu odluku. Dakle, Pique će iduće sezone predvoditi katastrofalnu obranu katalonskog kluba, koja je od Bayerna ”popila” osam komada u samo jednoj utakmici.  Da su bile dvije možda bi bilo i šesnaest? Pique bi trebao održavati atmosferu u svlačionici na najvišoj razini, trebao biti oslonac za nove igrače koji će doći kako bi se što bolje uklopili.

Navijači su iznenađeni ovakvom odlukom jer su mnogi vjerovali da će Pique također biti među onima koji su otpisani. No Koeman ima posve drugačiju zamisao. Piquea je promovirao u čovjeka od svog najvećeg povjerenja, čovjeka ”za vezu” sa svlačionicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.