Koliko će Hrvata iduće sezone na San Siru s Milanom loviti Ligu prvaka?

Foto: fah

Milan definitivno zadnjih godina nije ono što je bio devedesetih dok je dres spomenutog kluba nosio bivši kapetan Vatrenih, Zvonimir Boban.  S obzirom na sve posve je razumljivo zašto su se na San Siru okrenuli pojačanjima, naravno, u skladu sa svojim trenutnim financijskim mogućnostima, danas Milan nema financijsku moć Reala, Barcelone ili nekih engleskih klubova koji se novcem razbacuju poput pijanih milijardera. Posljednjih dana u kontekstu dolaska u Milan i povratka u Italiju spominje se mladi hrvatski reprezentativac, Mateo Kovačić, povremeni prvotimac Reala. Navodno je blizu Milana, iako takvu ”informacije” treba uzeti s rezervom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to nije jedini Hrvat koji je prema pisanju talijanskih medija blizu prelaska u redove višestrukog europskog prvaka, koji je na vrhuncu svoje moći bio za vrijeme Bobana, Ševčenka, Gullita i ostalih velikana europskog nogometa koji su znali kako se osvajaju trofeji. Posljednjih godina Milan životari na rubu plasmana u europske kupove. Navodno bi iz Fiorentine put Milana trebao krenuti i sjajni hrvatski napadač Nikola Kalinić, koji se još dovodi u vezu s nekoliko bogatih, no, ne tako atraktivnih, kineskih klubova. Real ne želi prodati Moratu za manje od 70 milijuna eura, a Milan 70 milijuna u ovom trenutku samo za jednog nogometaša ne može platiti, s druge strane Torino za Belottija traži 100 milijuna.  Milan hrvatskog napadača na San Siru želi već od iduće sezone. Ako bi, dakle, doveli Kovačića iz Reala te Kalinića iz Fiorentine, uz Marija Pašalića koji već igra u Milanu, nekoć moćni talijanski div s tri Hrvata u momčadi krenuo bi u lov za Ligu prvaku, ključno je ipak mišljenje trenera Milana. Naime, on, navodno, jako cijeni hrvatskog napadača iako nije njegov prvi izbor.  Odštetni zahtjev koji je za Nikolu postavila Fiorentina je 50 milijuna eura, no, ako bi ga pustili za 35 milijuna, što bi Milan svakako mogao platiti, pogotovo ukoliko klub napusti Carlos Bacca, koji se navodno vraća u Španjolsku.

Bivši nogometaš Hajduka, i aktualni reprezentativac Hrvatske ove je sezone u 39 utakmica zabio 19 golova te je četiri puta asistirao, što je ta čvrstu talijansku ligu i nogomet na Apeninima sjajan prosjek. Naravno, bez obzira na pregovore daleko je do realizacije transfera, pogotovo u kontekstu činjenice da se Nikolu Kalinića često zadnjih godinu dana seli iz Fiorentine, a on uporno ostaje.

Kad smo kod Fiorentine recimo kako je Milan zainteresiran za još jednog hrvatskog reprezentativca, Milana Badelja, veznjak Fiorentine i hrvatske reprezentacije igra vrlo dobro ove sezone, kako u vatrenom dresu tako i u dresu Fiorentine, nije to moglo proći nezapaženo kod stručnjaka Milana. Milanu Badelju uskoro ističe ugovor s dosadašnjim klubom, napustit će Fiorentinu kao slobodan nogometaš, a to onda svakako otvara veliki prostor za dogovor, pod uvjetom da je Milan uistinu zainteresiran kako se piše, I sportski, dakle, ne samo politički, mediji nerijetko znaju pretjerivati, pogotovo kad su u pitanju transferi igrači uoči ljetnog prijelaznog roka. Montella je navodno Badelja prošle sezone želio dovesti, međutim, to mu nije pošlo za rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je, kako smo spomenuli, nešto drugačija situacija, ako bi u Milan stigli Nikola Kalinić i Milan Badelj iz Fiorentine te Mateo Kovačić iz Reala, što će biti puno teže za izvesti čelnicima Milana budući da Kovu Real neće pustiti a da ne vrati novce koje su u njega uložili, uz Marija Pašalića to su čak četiri Hrvata na San Siru. Fantazija ili ipak stvarnost pokazat će vrijeme, mada je malo vjerojatno da bi Milan ukoliko uspije dovesti Badelja išao još i po Kovačića, dva vezna nogometaša u ovom trenutku ipak su malo previše za klub koji je u svojoj povijesti sedam puta bio na krovu Europe.

Mario Pašalić, koji je ovu sezonu proveo u talijanskoj momčadi na posudbi iz Chelseaja, igra sve bolje i Milan je spreman za na novu jednogodišnju posudbu, to odgovara i engleskom prvoligašu, koji ima sjajnu momčad, sjajnog trenera i u ovom trenutku za Pašalića nema mjesta. Talijanski mediji navode da bi Milan nakon nove jednogodišnje posudbe mogao otkupiti ugovor Marija Pašalića, zadovoljni su na San Siru kako se Mario snašao.  Drugim riječima, i u novoj sezoni Milan će u skladu sa starom svojom dobrom tradicijom imati barem jednog Hrvata u svojim redovima.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.