Komisija HNS-a odlučila: Žalba Hajduka odbijena!

Hrvatski nogometni savez danas je aktivirao osmoricu članova Odbora za hitnost, koji je izabran na Skupštini HNS-a u travnju. Predsjednik Davor Šuker, Damir Vrbanović te pet dopredsjednika – Mamić, Mišković, Vučemilović, Kulušić i Bukvić – imaju pravo odlučivati o svim bitnim pitanjima i bez dopuštenja Izvršnog odbora, javlja večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbor za hitnost trebao je ekspresno oformiti Komisiju za žalbe, koja je zbog ostavki dvojice članova postala nefunkcionalna, što je i učinio piše večernji.

“Odbor za hitnost HNS-a je na osobne zahtjeve razriješio Tomislava Grahovca, Matu Matića i Živka Slijepčevića dužnosti u Komisiji za žalbe. Za nove članove Komisije za žalbe imenovani su Davor Blašković i Stipe Cvitanović, a imenovani su na razdoblje do isteka mandata trenutnog saziva Izvršnog odbora HNS-a. Odluka stupa na snagu danom donošenja”, izvijestili su iz HNS-a oko 18 sati, prenosi večernji,a kasnije se nova Komisija sastala te odbila žalbu Hajduka.

“Komisija za žalbe sastala se u kvorumu te je sukladno svojim ovlastima razmotrila žalbu Hajduka na odluku povjerenika za natjecanje MAXtv Prve lige o registraciji neodigrane utakmice 16. kola Dinamo – Hajduk rezultatom 3:0 u korist Dinama zbog neopravdanog nenastupanja momčadi Hajduka. Komisija za žalbe jednoglasno je donijela odluku da se žalba HNK Hajduk odbije kao neosnovana te je time potvrđena odluka povjerenika natjecanja”, stoji u obrazloženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica Dinamo-Hajduk registrira se rezultatom 3:0 u korist Dinama zbog neopravdanog nenastupanja momčadi Hajduka.

Prema odredbama istog članka Hajduk je dužan je Dinamu nadoknaditi štetu zbog neodigrane utakmice u visini koju će na temelju dokumentiranog zahtjeva Dinamo utvrditi Povjerenik za natjecanje, piše večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.