Komplikacije nakon Turske: Kakve kalkulacije, samo nas dvije pobjede sigurno vode u Rusiju!

Foto: fah

Nakon poraza Vatrenih u Turskoj (1:0 za Turke), dvije utakmice prije kraja kvalifikacija,  pojavile su se brojne kombinacije. Odjednom su svi počeli zbrajati i oduzimati bodove koje još nitko nije osvojio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska igra protiv Finske u Osijeku te nakon toga ide na noge Ukrajini, koja nam je i dalje konkurent u borbi za Svjetsko prvenstvo. Zapravo, u ovom trenutku kalkulacije nisu potrebne, samo nas dvije pobjede vode direktno na Svjetsko prvenstvo, eventualno bi nam u tom slučaju mogao pomrsiti račune Island, no, to više znanstvena fantastika.

Vatreni bi se, ako već želimo kalkulirati, trebali nadati da Island neće dobiti Tursku u Turskoj, iako to, naravno, nije nemoguće. Dakle, to je ključ svih kombinacija. Remi bi nam najbolje odgovarao.

U tom slučaju bi i bod bio dovoljan Hrvatskoj u Ukrajini jer bi imali ukupno 20 bodova i bili bi prvi. Island nas ne bi mogao stići, no, naravno, ako bi Islanđani u posljednjem kolu dobili Kosovo nekom jako velikom razlikom možda, no, samo možda, dakle, malo izgledno.  Naime, u slučaju da Hrvatska osvoji bod u Ukrajini, pobijedi Finsku, imala bi 20 bodova, koliko i Island, u slučaju da izbore bod protiv Turske i pobjede Kosovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je napomenuti kako je Hrvatska s četiri boda sigurno druga. Drugim riječima, poraz više nije naša opcija.

Ako bi Island ili Turska osvojili svih šest bodova, a Hrvatska izgubila od Ukrajine u zadnjem kolu, koja bi tom pobjedom također osvojila šest bodova iz zadnje dvije utakmice, Hrvatska bi završila na katastrofalnom četvrtom mjestu te bi ostali bez SP-a. Puno je kombinacija, sve je otvoreno. Međutim, nije vrijeme za kombinacije, vrijeme je za pobjede.

Jedno je sigurno, prije zadnjeg kola ništa neće biti riješeno. Vatreni još uvijek sami o sebi ovise, ali pravi Vatreni.  Poraz u Ukrajini, u većini kombinacija, izbacuje nas iz dodatnih kvalifikacija, a s time, naravno, i SP-a i jedna priča koja je mogla biti, i koja još uvijek može biti, prekrasna završava. Vjerujmo ipak u Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.