Na korak do Mastersa: Čilić pobijedio Zvereva i plasirao se u finale Basela

Foto: fah

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira u Baselu, one j u polufinalu svladao Nijemca Mischu Zvereva sa 4-6, 7-5, 6-3 nakon dva sata i 10 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je do treće pobjede u isto toliko dvoboja protiv Zvereva stigao nakon što se izvukao s ruba poraza. Naime, Nijemac je dobio prvi set sa 6-4 i kod rezultata 4-4 u drugom setu imao tri vezane “break-lopte”, a kod 5-5 još jednu priliku za oduzimanje servisa Čiliću.

Jedini “break” u prvome setu dogodio se u petoj igri kada je Zverev uspio vezati nekoliko dobrih poena na Čilićev servis. Naš je najbolji igrač u prvoj dionici igre ubacio čak 87 posto prvih servisa, u pet servis-gemova izgubio je samo šest poena, ali četiri su se sakupila upravo u tom jednom gemu. S druge strane, niti jednom nije uspio zaprijetiti suparnikovom početnom udarcu.

Kod 4-4 u drugom setu Čilić je upao u rupu od 0-40 iz koje se izvukao servis-winnerom, asom i sjajnim bekhendom kojim je probio Zvereva na mreži. Odličnim passingom spasio se i u 11. igri da bi potom kod svog vodstva 6-5 napokon osigurao prvu “break-loptu” u meču koju je i iskoristio još jednim passingom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je kod 2-2 u trećem setu izvukao još jednu “break-loptu” Zvereva, ovaj je put pomogao Nijemac svojom pogreškom, Čilić je u sljedećem gemu stigao do 0-40. No, tada je promašio jedan retern, pa onda i passing pa se Nijemac izvukao. Ipak, kod 4-3 Čilić je još jednom stigao do 0-40 s odlična “winnera”, a tada je tu priliku i iskoristio za “break”. Kada je servirao za meč naš je predstavnik bio suočen s još jednom “break-loptom” Nijemca, ali ju je spasio lijepim izlaskom na mrežu.

Ulaskom u finale Basela Čilić je povećao svoje izglede da osigura plasman na “masters” u Londonu koji će se igrati od 13. do 20. studenoga, a za koji su slobodna još dva mjesta.

U finalu će Čilić igrati protiv Japanca Keija Nishikorija koji je u prvom polufinalu svladao Luksemburžanina Gillesa Mullera sa 4-6, 7-6 (3), 6-3 spasivši dvije meč-lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić i Nishikori dosada su se susreli 11 puta, a omjer je 7-4 u korist Japanca.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u nedjelju će igrati u finalu ATP turnira u Baselu protiv Japanca Keija Nishikorija od 14.30 sati. Bit će to njegov ukupno 27. finale na ATP “Touru” u karijeri, a četvrti u ovoj godini.

Čilić je dosada osvojio 15 turnira, od kojih je najveći US Open iz 2014. godine kada je u finalu svladao upravo Nishikorija, dok je njegov drugi najveći trijumf stigao ovoga ljeta kada je osvojio “masters series” turnir u Cincinnatiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslov u Cincinnatiju ujedno je i jedini Čilićev trofej u 2016. godini, u prvoj polovici godine gubio je finala u Marseilleu i Ženevi.

Čilić i Nishikori dosada su se susreli 11 puta, a omjer je 7-4 u korist Japanca.

REZULTATI POLUFINALA:

Kei Nishikori (Jap/3) – Gilles Muller (Luk) 4-6, 7-6 (3), 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARIN ČILIĆ (HRV/4) – Mischa Zverev (Njem) 4-6, 7-5, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.