Korona histerija: Iz Liverpoola ne bi pustili igrače na reprezentativne akcije

epa08889048 Liverpool's manager Juergen Klopp (L) greets Roberto Firmino (R) at the end of the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Tottenham Hotspur in Liverpool, Britain, 16 December 2020. EPA/Peter Powell / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Nevjerojatne vijesti dolaze iz Liverpoola, naime, spomenuti klub će poslati dopis FIFA-i i UEFA-i sa molbom da oslobodi njihove nogometaše reprezentativnih akcija, iako su ne tako davno reprezentativne akcije bile ”samo srce” nogometa, a reprezentativne utakmice, poglavito na velikim natjecanjima, pobuđivale najveće zanimanje i predstavljale najveći spektakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Liverpool ne misli pustiti, ako neće morati, na reprezentativna okupljanja igrače iz tzv. crvene zone, dakako, misli se na pandemiju koronavirusa. S obzirom na brojne sojeve korone koje dolaze iz Velike Britanije UEFA i FIFA bi ponajprije klubovima iz tog dijela Europe trebali zabraniti natjecanja, ako bi se držali kriterija na koje se poziva bivši prvak Europe.

Trenutno su to Portugal i Brazil, što se tiče Liverpoola, tako da će tražiti da pošteđeni budu Allison, Fabinho, Firmino i Diogo Jota. Njemački Jurgen Klopp je već najavio sličan scenarij. Klopp ove sezone ima itekako puno problema s ozljedama igrača, no to imaju i drugi treneri diljem svijeta, odlazak s reprezentacijama znači da bi nogometaši koje smo spomenuli morali po povratku na Otok u izolaciju na deset dana. Problema takve vrste imaju i drugi klubovi, a od država ”crvene zone” najviše bi pored Portugala i Brazila mogle posljedice osjetiti reprezentacije Argentine i Kolumbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.