Korona histerija: Odluka britanskog premijera za Euro, na tribine samo cijepljeni?

Foto: fah

Pred vratima je Europsko nogometno prvenstvo, koje će se igrati u lipnju ove godine, a trebalo se igrati u isto vrijeme 2020. te je zbog pandemije koronavirusa odgođeno. Igrat će se u 12 europskih gradova, finale Europskog prvenstva igrat će se u Londonu, a pandemija koronavirusa i dalje je aktualna i dalje se europski i svjetski političari skrivaju iza korona histerije te su brojne europske države, cjepivu unatoč, zatvorili granice. Liga prvaka mora se igrati na neutralnim terenima, dok je UEFA blizu odluke koja bi mogla promijeniti cijeli turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju engleskih medija cijeli Euro mogao bi se igrati u Engleskoj, naime, Englezi imaju sjajne stadione te im organizacija jednog takvog turnira ne bi predstavljala problem, no Englezi imaju i više sojeva koronavirusa. UEFA nije donijela konačnu odluku glede Eura, no zato je britanski premijer Boris Johnson napravio potez koji je zapravo naišao na odobravanje samih čelnika UEFA-e te brojnih režimskih medija u većini zemalja Europske unije. Naime, Johnson je izjavio da su spremni za domaćinstvo, a imaju i plan cijepljenja većine stanovništva do početka Eura.

”Engleska je dom nogometa, pravo je vrijeme. To će biti apsolutno prekrasna stvar za zemlju. Vidim Euro s 90 tisuća navijača na Wembleyju. Naravno, svi će oni morati biti cijepljeni”, poručio je Johnson.

Podsjetimo, britanski premijer je najavio kako uz ovogodišnji Euro želi i Svjetsko nogometno prvenstvo 2030. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.