Koronakriza svela cijene nogometaša na realniju razinu, Bayern vidi svoju priliku

Foto: fah

Pandemija koronavirusa zaustavila je gotovo sva sportska natjecanja, ali je ujedno svela cijene nogometaša u jedne normalnije, realnije okvire. Ne, nije to ”drastičan pad” cijena nogometaša na nogometnom tržištu, kako neki tvrde, to je realnost, koja će postati i već postaje stvarnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, brojni klubovi, koji istovremeno zapomažu i tvrde kako će teško prebroditi koronakrizu, koriste priliku i pregovaraju s igračima koji koštaju desetke milijuna eura. Jedan od tih klubova je i Bayern. Najbolji njemački klub smatra kako je sada prava prilika za dovođenje sjajnog napadača Manchester Cityja Leroya Sanea (24).

Naime, brat glavnog operativca Bayerna Michael Rummenigge (56) smatra kako je predstojeći ljetni prijelazni rok idealan trenutak za dovođenje napadača aktualnog engleskog prvaka. Brat Karl-Heinza Rummeniggea je u kolumni za Sportbuzzer objasnio kakva se dobra prilika otvorila Bayernu.

“Nakon što ga Bayern prošloga ljeta želio dovesti za 100 do 120 milijuna eura, a transfer je propao zbog Saneove ozljede, cijena bi sada mogla drastično pasti. Sane u ovom trenutku vrijedi 30 do 50 milijuna”, dao je mlađi Rummenigge svoju procjenu vrijednosti njemačkog reprezentativca u doba koronavirusa, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Rummenigge ima i i dodatni argument u korist brzog transfera.

“Saneov ugovor s Manchester Cityjem završava sljedećeg ljeta, nakon toga je slobodan igrač. A ako Cityju ostane zabrana nastupa u europskim natjecanjima, klub će u nekom trenutku trebati novac kako bi namirio plaće u vrijeme pandemije.”

Krovna europska nogometna asocijacija, UEFA, Manchester Cityju je odrezala dvogodišnju suspenziju natjecanja u svojim natjecanjima zbog kršenja pravila financijskog fair-playa i lažiranja sponzorskih dokumenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.