Koronavirus ipak nije jači od Vatrenih: Hrvatska će na Europskom prvenstvu biti u najjačom sastavu?

Foto: fah

Kako smo već pisali Ivan Rakitić ostaje hrvatski reprezentativac, kako sam kaže za njega je reprezentacija svetinja, spreman je odigrati Europsko nogometno prvenstvo idućeg ljeta, a možda, ako bude zdrav, i Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.  Sasvim sigurno to vrijedi i za igrača Liverpoola, Dejana Lovrena, koji, nažalost, i dalje ne igra u dresu prvaka Europe nego uglavnom sjedi na klupi te tu i tamo dobije poneku priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Europsko prvenstvo iduće godine Daliću će na raspolaganju biti Domagoj Vida, Ivan Perišić, a, kako sada stvari stoje, i onaj najbolji – Luka Modrić jednako razmišlja. Sjajne su to vijesti za Zlatka Dalića, ipak je kapetan Modrić duša i srce naše reprezentacije, jedan od najboljih veznjaka Europe 21. stoljeća.

Iako pandemija opasnog koronavirusa hara svijetom, pa tako i Hrvatskom, u kojoj raste broj zaraženih te ih je trenutno 128, a troje ih je na respiratoru, nema šokova za hrvatsku reprezentaciju.

Za Vatrene je s Ivanom Rakitićem u vrijeme izbornika Slavena Bilića igrao i Tomislav Dujmović. Dujmović tvrdi kako je sudjelovanje Rakitića na Euru od velikog značaja za hrvatsku reprezentaciju, ali i za samog Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ivan je zaslužan za sve uspjehe Hrvatske zadnjih godina, igrao je na nekoliko velikih natjecanja, sada je životnom dobu kad je njegov obol, s iskustvom koje ima, vrlo velik. Kad se dođe na Euro, to je jako važna stvar. Točno je da smo gledali Nikolu Vlašića u vrhunskim izdanjima u većem broju utakmica, i da se mora raditi mala smjena generacija, ali Vlašić i Rakitić nisu isti profil igrača. Izbornik s njima ima različita taktička rješenja, dobiva na širini izbora. Dakle, Rakitić svakako treba ići na Euro. Na turniru nije loše ako možeš dozirati napore, da ne igra svatko u svakoj utakmici i sve nam to može biti dodatna snaga. Mi nismo Francuska, Brazil ili Njemačka da imamo golem broj igrača, i zato je super što imamo takvu kvalitetu. Za svakog igrača, tako i Rakitića, bitno je kako igra u klubu, mora izabrati momčad u kojoj će imati kontinuitet nastupa. Ako nema standardnost bit će mu puno teže na Euru. Istodobno igre daju i samopouzdanje”, kazao je Dujmović, prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.