Koronavirus: Kakvo je financijsko stanje u Dinamu, Hajduku i Osijeku?

Foto: fah

Sportske novosti donose kakva je situacija s plaćama i likvidnosti u doba koronavirusa u dva najveća hrvatska kluba Dinamu i Hajduku…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uprava i vodstvo Dinama su u stalnom radu i analizama postojeće situacije. Rezultat višegodišnjih dobrih poslovnih i sportskih rezultata ima kao svoju posljedicu da je klub u ovoj kritičnoj situaciji u svakom smislu stabilan te održava sustav u opsegu i mjeri koja je prilagođena trenutnom stanju. To uključuje i redovnu isplatu plaća, kako igrača i trenera, tako i drugih zaposlenika kluba. Upravo ovaj tjedan smo isplatili plaću za veljaču. Već su donesene mjere koje reduciraju troškove kluba i kojima se osigurava osnovna likvidnost kluba i redovno servisiranje osnovnih obveza. Sigurno je da, kao i svi ostali poslovni subjekti, osjećamo i osjećat ćemo posljedice krize, jer je zabranjena naša osnova djelatnost, ona sportska. Samim time s jedne strane imamo pad troškova uvjetovanih odigravanjem utakmica i provođenjem trenažnih procesa, ali i s druge strane bitno smanjen prihod od prodaje, sponzorskih ugovora itd.”, kažu iz Dinama.

“U ovom trenutku nismo blizu odluke o smanjivanju plaća zaposlenika kao niti blizu odluke o smanjivanju broja zaposlenika ili raskida postojećih ugovora s igračima. Međutim, ako i kada bude bilo potrebno, spremni smo donijeti sve legitimne odluke s ciljem opstanka kluba. To je iznad svega, a pri tome ćemo voditi računa da svi podnesu teret krize, proporcionalno visini svojih primanja”, dodaju.

” Igrači HNK Hajduk i dalje primaju redovnu plaću. Pratimo situaciju koja se trenutno događa u cijelom svijetu i očekujemo reakciju i određene mjere krovnih nogometnih institucija kako bi se zaštitili klubovi, ali i sami igrači. Sigurno je da će trenutne okolnosti utjecati i na cjelokupno nogometno tržište, odnosno i na proračune brojnih klubova. Stoga vjerujemo da će se u sljedećem periodu donijeti odluke koje će biti na korist klubova, igrača, ali i svih ostalih djelatnosti vezanih uz nogomet općenito”, rečeno je u službenom odgovoru HNK Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Osijeku stanje je lošije. Predsjednik Ivan Meštrović zatražio je od svih svojih igrača da iskažu solidarnost i zajedništvo s klubom u ovako teškoj situaciji te da prihvate odreći se jednog dijela svojih primanja, pišu Sportske novosti.

Meštrović traži da se igrači 25 posto svoje plaće odreknu nepovratno, odnosno sve dok se ne vrate treninzima i utakmicama. Potom traži da pristanu na prolongiranje sljedećih 25 posto plaće, koje će jednom dobiti, ali u normalnijim vremenima za nogomet. Ukratko, igrači bi do daljnjega primali pola plaće, trebali bi se odreći 25 posto plaće dok god se nogomet ne igra, a 25 posto će im se naknadno isplatiti u boljim vremenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.