Koronavirus sve više prijeti i sportu: Hoće li turnir u Dohi, na kojem bi trebali igrati Vatreni, biti otkazan?

Foto: fah

Koronavirus polako, ali sigurno, sve više utječe na održavanje unaprijed određenih, dogovorenih i planiranih sportskih manifestacija. Pod znakom pitanja je nastavak natjecanja u Europskoj ligi i Ligi prvaka, a navodno je upitno i održavanja super spektakla – Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, konačne odluke nema i zasad Europsko prvenstvo ide kako je i najavljeno, a trebalo bi početi 12. lipnja.

U pitanju su i pripremne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, turnir u Dohi. Navodno je u Kataru panika sve veća te je zbog toga turnir doveden u pitanje. Ako se ovako nastavi neće se igrati i Hrvatske će propustiti utakmice protiv Švicarske i Portugala.

Dragan Tadić, trener Al Mesaimeera, drugoligaša iz Dohe, rekao je za Sportske novosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U ponedjeljak su zatvorene sve škole, vrtići i fakulteti. Otkazana su sva javna okupljanja, sajmovi, kongresi… mjere su sve rigoroznije. Ni sam nisam siguran jesu li to samo odluke zbog prevencije ili što je u pitanju. Prema službenim podacima 12 je zaraženih od koronavirusa, to je trenutačno kao u Hrvatskoj”.

Tadić se za Sportske novosti javio  nakon treninga, nogomet, dakle, zasad ne stoji.

”Upravo se vode razgovori da se obustavi i nogometna liga. Postoji pritisak na nogometni savez da donese takvu odluku. Ovaj tjedan, doduše, nemamo prvenstvene utakmice nego Kup. O turniru nitko ništa ne kaže. Uložili su golem novac i to je problem. Sigurno im neće odgovarati da se igra bez Cristiana Ronalda i drugih zvijezda. Vlada neizvjesnost”, kazao je Tadić te je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ljudi koji su bili u Italiji u zadnje dva tjedna pri dolasku u tu državu moraju u 14-dnevnu karantenu.”

Hoće li, dakle, turnir na kojem bi trebala nastupiti Hrvatska doista biti otkazan? U ovom trenutku realnija je takva opcija, no, službene potvrde nema. Prva zvijezda turnira trebao bi biti Cristiano Ronaldo, portugalski reprezentativac, koji igra u talijanskom Juventusu. Situacija u Italiji, podsjetimo, nije dobra. Nakon epidemije koronavirusa cijela je država postala jedna velika karantena.

Kako pišu Sportske novosti čeka se odluka hoće li napraviti iznimku i nogometnim reprezentativcima dopustiti ulazak u Katar bez izolacije. Što ako naprave “lex Ronaldo” i zeleno svjetlo daju samo njemu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijetnja je i da se dodatno proširi broj država iz kojih se ne smije u Katar. Neki na tom popisu imaju i Švicarsku. Možda je oni upravo zbog ovog turnira nisu stavili. Ona je prvi suparnik Hrvatske i bez definitivno nje nema Qatar Airwaysa.

Nikakva odluka nije donijeta. Plan B ovog časa ne postoji. HNS se priprema za Dohu. Opet, u pitanju su još i Švicarska, Belgija i Portugal. U najgoroj varijanti možda se odigra s njima u Europi

”Iskreno se nadam da turnir neće biti otkazan. Sad se ponašamo kao da će sve biti u redu. Tako sam napravio i popis. Stavio sam veći broj igrača na pretpozive da budemo spremni, ako ostanemo bez “Talijana”. Nemamo puno vremena za pripreme ekipe i uistinu bi mi bilo žao da ne igramo u Dohi”, komentirao je novonastalu situaciju hrvatski izbornik, Zlatko Dalić.

Hrvatski reprezentativci koji igraju u talijanskoj Serie A,  Brozović, Rebić, Pašalić i Badelj, trebali bi također za Hrvatsku zaigrati u Dohi. Dva tjedna su do početka turnira, dug je to vremenski period s obzirom da se vijesti kad je širenje koronavirusa u pitanju mijenjaju praktički iz sata u sata. Tko zna što će biti za dva tjedna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U Emiratima i Saudijskoj Arabiji ovaj se vikend igralo bez gledatelja. Možda je i to opcija”, poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.