Košarkaši Cedevite svladali Cibonu 83:77

Zagreb, 13.04.2016 - Utakmica 4. kola Lige za prvaka Prvenstva Hrvatske za košarkaše između Cedevite i Cibone. Na slici Fran Pilepić iz Cedevite i Ivan Siriščević iz Cibone. foto HINA/ Damir SENČAR /ds

Košarkaši Cedevite svladali su Cibonu sa 83-77 (25-15, 24-23, 18-20, 16-19) u utakmici 4. kola A-1 Lige za prvaka odigranoj u srijedu u zagrebačkom Domu sportova pred oko 1000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to treća ovosezonska pobjeda u zagrebačkom derbiju momčadi Veljka Mršića, koja je Cibonu dvaput uvjerljivo pobijedila i u ABA ligi. Već u prvom poluvremenu Cedevita je pokazala na koji će način graditi put prema pobjedi, ostavivši prvog Ciboninog centra Antu Žižića bez ijednog poena i šuta na koš. Istovremeno, Cedevitini unutarnji igrači su često dolazili do pozicija za laku realizaciju te iz reketa postigli 22 od 49 koševa u prvom dijelu.

Samo zahvaljujući visokoj preciznosti za tricu (5/8) u drugoj četvrtini, Cibona nije dopustila Cedeviti da već nakon prvih 20 minuta ubije svaku neizvjesnost oko konačnog ishoda.

U nastavku dvoboja momčad Damira Mulaomerovića uspjela je spriječiti laku realizaciju domaće momčadi, čemu je pridonio i dugotrajniji boravak Bilana i Arapovića na klupi Cedevite, što je rezultiralo Ciboninim rezultatskim preokretom. U 35. minuti je Hukić tricom izjednačio na 69-69, a potom imao i dva bacanja za vodstvo, ali je oba promašio. Cedevita je serijom 8-0 stvorila dovoljnu zalihu koju je uspjela obraniti, a odlučujućom se pokazala trica Whitea za 82-77 na 11,5 sekundi prije kraja.
Cedevita je ostala jedina neporažena momčad nakon četiri kola ponajviše zahvaljući Marku Arapoviću koji je bivšim suigračima ubacio 19 koševa, White je ubacio 14, Pullen 13, a Pilepić 12. Cibonine strijelce su sa po 18 koševa predvodili Filip Krušlin i James Florence.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.