Kouassi prodan u Kinu za 2,5 milijuna eura

Hajduk je prodao Bjelokošćanina u kineski klub Shanghai SIPG za 2,5 milijuna eura, od čega Hajduku ide minimalno 1,7 milijuna. Brzonogi krilni napadač odigrao je protiv Vinogradara u kupu svoju posljednju utakmicu za Bijele. Novi trener Jeanu bit će poznati švedski trener, koji je između ostalog vodio i Englesku reprezentaciju, Sven Goran Eriksson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kouassi je u Hajduku proveo dvije godine, a sad je potpisao za Shanghai na tri godine, gdje bi trebao dobivati milijun eura po sezoni. Shanghai je osnovan tek 2005. godine, a 2012. su izborili ulazak u elitni rang kineskog nogometa. Transfer još nije službeno potvrđen, ali predsjednik Hajduka Marin Brbić u Londonu obavljao je završne razgovore i uskoro bi se trebali znati detalji ovog transfera.

Na proslavi 104. rođendana Hajduka bio je i Kouassi koji je jutros odradio trening s momčadi, no nije bio raspoložen za izjave, kao nitko iz Nadzornog odbora kluba. No jedno je jasno, Hajduk je s ovih  dodatnih 1,7 milijuna eura miran do kraja 2015. kad su u pitanju plaće igrača i radnika.

Jean Evrard Kouassi odigrao je 78 utakmica za Hajduk, od čega je 71 bio u početnom sastavu. Kao krilni napadač/vezni igrač postigao je 18 pogodaka, a upisao je i 17 asistencija svojim suigračima. Za Hajduk je nastupio s 18 godina i 144 dana, a ostat će upamćen kao strijelac 4000. pogotka Hajduka u svim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.