Kovač protiv svog Bayerna, iskusni Heynckes poručio: ‘Nemam strah od susreta s Nikom, nemojte ga previše kritizirati’

Foto: fah

Trener Bayerna u odlasku, legendarni Jupp Heynckes, nakon poraza od Reala (1:2) polako hvata konce i priprema momčad za uzvrat na Santiago Bernabeu, Ništa još uvijek nije izgubljeno, vjeruju to u Bavarskoj.   Nekoliko je igrača Bayerna ozljeđeno, među njima je Boateng, koji bi trebao biti spreman za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između dva spektakla s Realom, odnosno, prve i uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka, Bayern ima i prevenstveni susret ove subote (15.30) na Allianz Areni. Naime, tada na noge Bayernu stiže budući trener tog kluba, Niko Kovač, sa svojim Eintrachtom.  Budući da je Bayern osigurao naslov prvaka Njemačke prvenstveni susret s Eintrachtom nema rezultatski težinu, barem ne za minhenski klub, no, zato bi mogao biti važan za klub iz Frankfurta.  Podsjetimo, Bayern i Eintracht susrest će se i u finalu njemačkog Kupa.  Tada će to biti jedna posve drugačija utakmica.

Kako je Eintracht u posljednjim kolima počeo posrtati tako mu izmiče Europa kroz Bundesligu, Liga prvaka sve je dalje te bi eventualna pobjede kod Bayerna vratila Eintracht ponovno u igru. Momčad iz Frankfurta može Europu osigurati kroz Kup, međutim, zašto ne pokušati i u prvenstvu?

“Dobro raspoloženje vratilo nam se danas, rane nakon poraza od Reala su zacijelile. Sportaš se mora znati nositi i s uspjesima i neuspjesima. Ljutnja nikad ne donosi ništa dobroga”, kazao je Jupp Heynckes, koji se osvrnuo i na stanje ozlijeđenih igrača svog kluba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javi Martinez ima posjekotinu, ali trenirat će i vjerujem da će biti spreman za utorak. Za Robbena još ne znam, a Boatengovu dijagnozu ne znam, ali nije mu u opasnosti nastup na SP-u! Tako sam ja shvatio dr. Müller-Wohlfahrta…”

Susret sa svojim nasljednikom na klupi Bayerna Nikom Kovačom iskusni stručnjak je prokomentirao vrlo jednostavno, bez velikih fraza:

“Malo mi je neobično susresti se s njim sada, ali nemam strah od susreta s Kovačem. Mlad je trener, željan napretka. Nadam se da će napraviti dobar posao u Münchenu”, poručio je Heynckess te je zamolio novinare da budu ”blagi” prema hrvatskom stručnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Molim vas, budite blagi prema njemu, nemojte ga previše kritizirati.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.