Kramarić: Samo njih nisam želio…

rakitić
Foto: fah

Vatreni nisu bili baš najsretniji ždrijebom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gledao sam s cimerom Zuberom, Švicarcem. Zaključak je: dobili smo tešku skupinu. Iz četvrtog “pota” zapao nas je najteži protivnik Nigerija. Samo nju nisam želio. Nešto slično Kamerunu na prošlom Svjetskom prvenstvu, svi znamo da su crnoputi igrači fizički moćni, da mogu trčati tri utakmice. Prvi dvoboj s njima bit će krucijalan, s ta tri boda bismo si otvorili vrata osmine finala. Island? Svi znamo kakav on stil njeguje, to bi nam mogla biti mala osveta prema njima. Bit ćemo motivirani, a bilo bi odlično da uđemo s nekom bodovnom prednošću, tada bi se drugačije odvijala utakmica. Oni ne bi mogli gajiti svoj stil nogometa, morali bi napadati što bi nama više otvaralo prostora prema naprijed – analizirao je Kramarić za Sportske novosti.

Što kaže o Argentini?

“Po karakteru je to slična ekipa nama, kad su pod pritiskom i kad je najpotrebnije uvijek su najbolji, što su pokazali na kraju kvalifikacija gdje su se podignuli praktično s dna. Naravno, igrači poput Messija mogu sve učiniti. Gaje napadački nogomet, možda ćemo mi zato imati više prostora prema naprijed”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O zabrinutosti

“Nisam sretan. Sve ovisi o prvoj utakmici. Ako pobijedimo, stvari će se dobro razvijati. Naravno, bilo bi idealno kad bismo svladali i Argentinu, ali bilo bi jako glupo pričati o pobjedama jer se nalazimo na SP-u, svima je jasno da su to najbolje ekipe na svijetu. Messi je, po meni, najbolji igrač koji je ikad igrao nogomet, drago mi je što ću prvi put igrati protiv takvog asa. No, koliko god nas ga markiralo, u bilo kojem trenutku je u stanju proći petoricu. Ne možemo reći sa sigurnošću ono što bismo svi željeli čuti – da, proći ćemo skupinu. I zato što time motiviraš protivnike, a i nabacuješ neku negativnu energiju na samoga sebe. Dugo na svjetskom prvenstvu nisu prošli skupinu”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.