Kristijan Vincetić uoči nastupa u Mađarskoj: Vrhunac sezone bit će Svjetsko prvenstvo u Meksiku

Foto: fah

U mađarskom Hodmezovasarhelyju ovoga vikenda održava se Otvoreno plivačko prvenstvo Mađarske za osobe s invaliditetom na kojem će nastupiti 14 hrvatskih plivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske boje u Mađarskoj branit će Kristijan Vincetić, Tomi Brajša, Karlo Knežević, Martina Crkvenac, Ana Majsec, Paula Novina, Tomislav Prša, David Štrbac, Luka Plemenčić, Matej Petrlić, Jan Krajnović, Ante Rađa, Leonardo Renić i Karlo Rajković.

Prvenstvo će ujedno biti i kvalifikacijsko za isplivavanje normi za Svjetsko prvenstvo koje se u listopadu održava u Mexico Cityju. Norme su do sada isplivali Vincetić i Rađa.

“Na prvenstvo u Mađarsku idemo iz punog treninga, ali i naravno da ću dati sve od sebe da rezultati budu čim bliže osobnim rekordima. Nakon Mađarske nastupit ću još u Berlinu u srpnju već tradicionalno na njihovom IDM prvenstvu i za kraj sezone je u listopadu Svjetsko prvenstvo u Mexico City. SP će biti dosta specifično jer će se održavati na visini od 2,240 metara,” kazao je Vincetić dodavši: “To je visina na kojoj do sada nisam niti trenirao, a kamoli se natjecao. Zbog toga u rujnu putujemo u taj grad kako bi se prilagodili i da odradimo prvenstvo najbolje što znamo i možemo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izbornika reprezentacije Slobodana Glavčića, Otvoreno prvenstvo Mađarske je prilika za provjeru forme, prije svega Vincetića i Rađe, koji su za sada jedini putnici na SP nakon što je Dino Sinovčić otpao zbog ozljede.

“U Mađarsku putuju svi juniori koji će u listopadu nastupiti na Europskim igrama mladih sportaša s invaliditetom u talijanskoj Genovi. Siguran sam kako ćemo osvojiti nekoliko medalja, ali naglašavam prioritet je uvid u stanje forme naših plivača. Iduće jače natjecanje je otvoreno prvenstvo Njemačke u Berlinu, gdje ćemo nastupiti u istom sastavu kao i u Mađarskoj. Iza Berlina su u planu pripreme po klubovima a tri tjedna prije početka SP odlazimo u Meksiko na pripreme i prilagođavanje na visinu. Od Vincetića i Rađe na Svjetskom prvenstvu očekujem finala. Ako se poklope određene okolnosti možda se vratimo i s medaljom,” zaključio je izbornik Glavčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.