Krstanović: ‘Još ću igrati, želim dostići Mumleka i Popovića’

Foto: snimka zaslona

Tridesetsedmogodišnji Ivan Krstanović ušao je u “klub 100” HNL-a sinoćnjim pogotkom protiv Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prospavane noći od jučer peti najbolji strijelac Prve HNL svih vremena, trenutačno napadač Slaven Belupa stao je pred kameru HRT-a . Koji mu je pogodak najdraži, kojeg suigrača najviše cijeni te koliko će još igrati i može li preskočiti još nekoga na vječnoj ljestvici…

Jutro nakon 100. pogotka u HNL-u čestitke ne prestaju stizati. Od obitelji, suigrača, prijatelja, novinara…

– Hvala i vama na čestitkama. Osjećaj je fenomenalan. Ponosan sam na to što sam napravio i presretan, počeo je Krstanović u razgovoru za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš Interu zabio je prvi gol u HNL-u 2008. u dresu Zagreba…

– Sjećam se, prvi gol Interu, sad istoj ekipi i 100. pogodak. Pitali su me kakav bi htio stoti gol postići, ja sam rekao iz kaznenog udarca, evo ostvarilo se i sretan sam.

Davor Vugrinec 
predvodi vječnu ljestvicu strijelaca sa 146 pogodaka, drugi je Igor Cvitanović sa 126, treći Joško Popović sa 111, Miljenko Mumlek drži četvrto mjesto sa 106. Koga se još može dostići?

– Sigurno, Vugrinec i Cvitanović su dosta odmakli, ali ja vjerujem da mogu doći do trećeg mjesta i evo nadam se da ću već iduće sezone to ostvariti. Ja se nadam da ću najmanje još igrati godinu dana, ako me zdravlje posluži kao sada, vjerujem da ću igrati i dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri najljepša pogotka u karijeri?

– Zasigurno jedan od ljepših pogodaka bio bi ovaj protiv Hajduka u Slaven Belupu za pobjedu za 2:1, zabio sam s 30 metara. Interu isto tako u Zagrebu zabio sam s lijevom nogom jedan lijep gol i u Dinamu isto kad sam zabio protiv Hajduka na Poljudu za pobjedu za 2:1.

Hajduku i Istri Krstanović je najviše zabio – čak 13 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Neovisno protiv koga igram, uvijek dajem sve od sebe. Na kraju se pokazalo da mi oni najbolje leže.

– Samo jednom propustio je zabiti iz kaznenog udarca, Simon Sluga, tada na vratima Lokomotive – obranio mu je udarac s bijele točke dok je Krstanović igrao u Zadru. U čemu je tajna?

– Svi me to pitaju, ne bih želio odati tu tajnu. Kad prestanem igrati, kad završim karijeru, onda ću to otkriti.

Najdraži suigrač, asistent za pogodak? Trener?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moj najbolji prijatelj, Jerko Leko, igrali smo zajedno u Dinamu. Moj najdraži suigrač. Ne bi bilo korektno izdvajati nekog trenera, radio sam sa sjajnim ljudima. Zahvalan sam svim klubovima u kojima sam igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.