Krstičević: Ponosni smo na naše vrhunske sportaše pričuvnike Hrvatske vojske

Foto: Fah

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević primio je u ponedjeljak u Ministarstvu obrane RH 16 vrhunskih sportaša ugovornih pričuvnika Hrvatske vojske koje su predvodili peterostuki svjetski veslački prvaci braća Martin i Valent Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno status ugovornog pričuvnika Hrvatske vojske ima 31 vrhunski hrvatski sportaš, a očekuje se da će ta brojka do kraja godine mogla popeti na 40.

“Drago mi je da mogu čestitati našim tenisačima koji su jučer u Zadru dokazali kako se treba do zadnjeg trenutka boriti i vjerovati u pobjedu. Posebno mi je zadovoljstvo što su danas među na 16 vrhunskih sportaša koji su nas toliko puta obradovali, a još nam je u svježoj uspomeni subotnja regata braće Sinković. Valent i Martin Sinković ušli su u veslačku povijest kao prva posada koja je u istom sastavu osvojila svjetska zlata u skul i rimen veslanju, jer nakon što su dvaput bili svjetski prvaci u dvojcu na pariće, u subotu su u Plovdivu osvojili zlato i u dvojcu bez kormilara”, rekao je ministar Krstičević.

Načelnik Glavnog stožer Hrvatske vojske Mirko Šundov naglasio je kako HV kontinuirano stvara uvjere za tjelesnu aktivnost svojih pripadnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je godina spremnosti i aktivnosti hrvatskog vojnika, a posebno nam je drago što među njih možemo ubrojiti i 31 pripadnika našeg pričuvnog sastava koji su vrhunski sportaši i koji na svoj način doprinose promociji ugleda Hrvatske vojske u svijetu. Mogu reći da će se do kraja godine njihov broj povećati za još devet vrhunskih sportaša i da će ih biti 40”, kazao je Šundov.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša izrazio je zahvalnost MORH-u što u svoj pričuvni sastav prima vrhunske hrvatske sportaše te im tako osigurava uvjete za sportske rezultate.

“Koliko je suradnja vojske i sportaša uspješna najbolje dokazuje podatak da su u posljednja tri olimpijska ciklusa od 18 osvojenih medalja njih 13 osvojili sportaši koji su bili članovi Hrvatske vojske”, izjavio je Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime svih sportaša na prijemu se zahvalio Martin Sinković koji je naglasio da je sportašima izuzetno važna sigurnost koju im osigurava status ugovornog pričuvnika HV-a.

“Ja u ovih sedam godina koliko se nalazim u ovom programu vidim veliki napredak na svim razinama. Uvjeren sam da će se suradnja vrhunskog sporta i hrvatske vojske nastaviti na dobrobit cijele naše zajednice”, naglasio je Martin Sinković.

Sportaši koji su nazočili prijemu u MORH-u dobili su prigodne poklone i majice HV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazum o suradnji MORH i HOO su potpisali u rujnu 2010. godine slijedom pozitivnih iskustava europskih zemalja u zapošljavanju vrhunskih sportaša i sportašica u ministarstvima obrane, unutarnjih poslova, financija itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.