Krznar: Omonia je izuzetno zahtjevan protivnik

Foto: fah

Dinamo sutra igra prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv ciparske Omonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je na konferenciji za medije najavio trener Dinama Damir Krznar.

– Omonia Nikozija je pred nama. Izuzetno zahtjevan protivnik, protivnik koji je satkan od vrlo iskusnih igrača. Imaju trenera koji zna igrati na rezultat. Očekujemo tešku i rovovsku bitku, ali uloga favorita je na nama te ćemo se pokušati postaviti autoritativno i pronaći put za prolazak do 3. pretkola, poručio je trener modrih, piše HRT.

Potvrdio je da će Dominik Livaković stati među vratnice, što znači da Danijel Zagorac trenutno ispada iz kombinacija za prvih 11, a čiji je dio bio u utakmicama protiv Valura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit je li poraz od Slaven Belupa ostavio kakve psihološke posljedice, Krznar kaže da niti jedan poraz nije dobrodošao.

– Dogodio se poraz u prvom kolu, to nije dobrodošlo, ali prebacili smo fokus na novu utakmicu. I da smo pobijedili već bi tu večer rekli “zaboravimo, imamo dalje ciljeve pred sobom”. Svi smo mi profesionalci, pobjede, porazi i neriješeni su uvijek mogući, to je sport, dodaje.

Krznar dodaje da će biti dosta promjena u odnosu na Slaven i Valur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Htjeli smo sačuvati igrače zdravima. Morali smo rotirati. Vjerovao sam igračima koje sam stavio, vjerovat ću im i sutra. Pristup nije bio na nivou protiv Slavena, ističe.

– Što se Omonije tiče, vrlo su šablonizirani, kreativni, radili smo na treningu limitiranje njihove faze napada, dodaje trener Dinama.

Ističe da je najteže ostati na vrhu te da je to cilj današnjeg Dinama, dodajući, da je cilj popeti se još i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krznar dodaje da ne voli potenciranje priče oko vrućine na Cipru (utakmica se igra u 17 sati) jer se stvara kontraefekt, a igrači dobivaju alibi.

– Po kiši, snijeg, vrućini. Nogomet se igra. Na sve te uvjete treba odgovoriti. Da, Omonia smatra da će im to pomoći, ali igrači su spremni na to odgovoriti.

Osvrnuo se kratko i na ždrijeb koji donosi Dinamu Floru ili Legiju u 3. pretkolu. Naravno, ako prođu Omoniju.

– Ne bi bilo niti fer niti sportski prema Omoniji da ih preskačemo. Da budem fer i sportski, Dinamo ili Omonia, dobili su najtežeg protivnika kojega su mogli dobiti u Q3, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.