Kustić poručio sucima: ‘Želimo ih zaštititi od svakog oblika pritiska’

Foto: HNS
Danas je u Sesvetama održan sastanak sudaca iz elitne grupe, a sastanak je sazvao povjerenik za određivanje sudaca SuperSport Hrvatske nogometne lige Ivan Novak. Na sastanku je nazočio i čelnik HNS-a, u javnosti posljednjih dana toliko spominjani, Marijan Kustić. Recimo kako su već spomenuti Ivan Novak i Komisija nogometnih sudaca održali sastanak sa sucima iz elitne skupine.

Kustićeva jasna poruka

Kako smo već spomenuli jednom dijelu sastanka bio je nazočan i predsjednik HNS-a Marijan Kustić kako bi sucima dao maksimalnu podršku uoči završnice HNL-a te Hrvatskog kupa, a posebno u kontekstu posljednjih nemilih događaja te što stvarnih što izmišljenih, fabriciranih, afera. Kustić je pozvao suce na homogenizaciju i maksimalnu koncentraciju.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik HNS-a je, između ostaloga, tom prigodom rekao:

“Sucima sam poručio da ih želimo zaštititi od svakog oblika pritiska te im omogućiti da svoj posao obavljaju najbolje što umiju. Osuđujemo sve oblike prijetnji i verbalnog nasilja te sam ih pozvao da sve takve situacije prijave nadležnim tijelima i HNS-u, pri čemu će od nas imati maksimalnu zaštitu u tom pogledu. S druge strane, očekujemo od njih maksimalni fokus te kvalitetno i dosljedno suđenje u završnici prvenstva, kao i da njihova komunikacija bude primjerena odgovornoj ulozi koju obavljaju”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.