Nikšić iz BiH ničim izazvan: ‘Neću taj Hajdukov dres, hoću onaj s petokrakom’

Mostar, 20.9.2015. - Aktualni predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšiæ pobijedio je na današnjim unutarstranaèkim izborima i ponovno postao èelnik ove stranke koju je preuzeo nakon prošlogodišnjeg izbornog debakla u BiH te najavio da æe raditi na ujedinjenju ljevice u BiH. foto HINA / FENA / mm
Hajduk već 34 godine na svojim dresovima ne nosi grb na kojem je petokraka, simbol i dio znamenja totalitarne Jugoslavije i jednako takvog komunističkog režima. Naime, Hajduk je u svom grbu imao zvijezdu petokraku u manjem dijelu svoje povijesti, ali nažalost dovoljno dugom da kontaminira jedan dio hrvatske sporstke, i ne samo sportske, javnosti. Naravno, i ne samo hrvatske javnosti. Tzv. regija se ponovno uključila.
U cijelu priču glede povijesnog hrvatskog grba, a koji bi petokraku, koja je dio grba bila od 1944. do 1990. godine, vratili je i predajednik vlade Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić. Nikšić je, podsjetimo SDP-ovac te je u koaliciji s HDZ-om BiH Dragana Ćovića.
Nikšić je gostovao u podcastu BLJESAK LIVE.  Tom prilikom je ničim izazvan komentirao i stanje u hrvatskom nogometu, odnosno dotaknuo se Hajduka te je rekao:

“Uvijek sam bio privržen Veležu, ne gledam na to kao politiku. Sa svakom upravom i predsjednikom sam imao neku suradnju. Nakon Veleža navijam za Hajduk, ali nije mi drago što su skinuli petokraku”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je Nikšić u istom stilu:

“Kad su mi donijeli repliku prvog dresa, rekao sam im da neću taj, da hoću onaj s petokrakom. Taj dres, eto, nemaju ni igrači. Traži se taj dres, kažu mi svi u Splitu…”

Srećom, Nikšića neće nitko ništa pitati glede Hajduka, povijesnog hajdukovog grba te općenito hrvatskog nogometa. Barem se nadamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.