Kustić smatra: Ne treba nam nacionalni stadion, Hrvatska mora igrati u svim gradovima

Foto: HNS

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić održao je konferenciju za medije poslije održane Skupštine HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza održana je u Zagrebu uoči odlaska hrvatske reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

“Skupština je održana u uistinu lijepom ugođaju, odluke su donesene, vidjeli smo sve rezultate iz 2022. godine i možemo biti ponosni na njih. Izborniku Daliću nije lako složiti popis za Katar, a mi se nadamo da će svi biti zdravi, spremni i da će napraviti dobar rezultat. Veliki je uspjeh plasirati se, a još je veći proći skupinu. Poslije toga utakmicu po utakmicu, a ja vjerujem u našu reprezentaciju”, sažeo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić u obraćanju predstavnicima medija.

Jedna od glavnih aktualnih tema je obnova i izgradnja nogometnih stadiona diljem Hrvatske, a Hrvatski nogometni savez već je više puta isticao ulaganje u infrastrukturu kao jedan od prioriteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rekao sam na Skupštini, i to naglašavam cijelo vrijeme – nacionalni stadion je svugdje gdje igra Hrvatska. Zagreb kao glavni grad i Dinamo sa svojim rezultatima zaslužuju novi, pravi stadion i najava Vlade uistinu veseli. Novi zakon stupa na snagu 1. siječnja i tada će biti moguće sufinanciranje izgradnje u Zagrebu, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Svi to želimo, da ne ostane samo na priči. FIFA i UEFA podupiru ulaganje u infrastrukturu, gradnju stadiona u Zagrebu te obnovu postojećih stadiona diljem Hrvatske. To bi bilo odlično i vjerujem da će tako biti, a mi ćemo i dalje govoriti o problemima koji postoje”, rekao je Kustić.

Jedan od primjera iz susjedstva je onaj slovenski.

“Imamo odličnu suradnju sa Slovencima i drago mi je da je objašnjeno kako se točno tamo grade stadioni. UEFA je tamo uložila u izgradnju sjajnog kampa, i vjerujem da ćemo u budućnosti i mi ići u tom smjeru. Mi ulažemo i iz Hat-trick fondova, odvajamo od nagrada za ulaganje u infrastrukturu, imamo kvalitetne ljude i mislim da ćemo u budućnosti napraviti sve što treba”, zaključio je predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.