Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo: Hrvatska odbojkaška reprezentacija oprostila se uvjerljivim porazom, Srbiji sva tri seta

Foto: fah

Hrvatski odbojkaši u posljednjem su nastupu na zagrebačkom turniru kvalifikacija za SP 2018. doživjeli četvrti poraz, a bolji od njih bili su reprezentativci Srbije sa 3-0 (25-23, 25-16, 25-21).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je bez izgubljenog seta izborila mjesto na Svjetskom prvenstvu kojem su sljedeće godine domaćini Italija i Bugarska.

Izabranici Ivana Rančića dobro su se nosili s najboljom reprezentacijom zagrebačke kvalifikacijske skupine u prvom setu, kad je odlično djelovao hrvatski blok. No, u nastavku su srbijanski reprezentativci postali ubojitiji pa je i razlika u kvaliteti došla više do izražaja.

Naša je reprezentacija natjecanje završila s jednom pobjedom, ostvarenom u prvom nastupu protiv Norveške, te sa četiri poraza (Švicarska 1-3, Bjelorusija 1-3, Danska 2-3, Srbija 0-3), što je bilo dovoljno za peto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija je s maksimalnih 15 bodova izborila mjesto na SP-u 2018, a za drugo mjesto i plasman u dodatne kvalifikacije reprezentacija Bjelorusije mora pobijediti Dansku u posljednjem dvoboju na turniru, kako bi preskočila Švicarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.