Kvalifikacije za OI: Milun odmah na dvostrukog svjetskog prvaka ili opasnog Britanca, Filipi ostao bez statusa nositelja

Foto: fah

U londonskoj Copper Areni u petak je održan ždrijeb europskih kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju. Ždrijeb koji nije apsolutno nigdje, niti na jednom portalu ili ikojem mediju praćen, te za čije rezultate primarno možemo zahvaliti kako našim trenerima u britanskoj prijestolnici, tako i Uredu Hrvatskog boksačkog saveza. No, pustimo taj dio. Organizaciji koja nam se čini izrazito šlampava i aljkava, vratit ćemo se kasnije. Ono bitnije, sam ždrijeb nije baš “pomazio” hrvatske reprezentativce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo, suprotno najavama, u Londonu je samo jedan Hrvat u statusu nositelja. Superteškaški prvak Marko Milun. Jedino, niti takav status mu nije baš pomogao odveć.

– U 1. je kolu slobodan kao nositelj, ali onda u drugom ide na pobjednika meča između Russoa i Clarkea – iz Londona će Leonard Pijetraj, jedan od trenera u našem stožeru, te trener Marka Miluna.

Clemente Russo je talijanska legenda, dvostruki svjetski prvak, prvak Europe, dvaput srebrni na OI (Peking 2008. i London 2012.), izvanredno iskusan boksač s 37 godina. No, nismo sigurni baš da će proći devet godina mlađeg, Frazera Clarkea (28). Znači, Britanca! U londonskom ringu je to već solidna prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Da, to je dokaz da status nositelja ne znači automatski i neku veliku prednost. Tkogod Marku došao u njegovom prvom meču za suparnika, bit će jako, jako teško. Odmah na startu pravi veliki “fajt” – veli Leonard Pijetraj.

Boksač od kojeg smo očekivali status nositelja, ali je bez njega ostao na koncu je Toni Filipi.

– Iskreno, to me malo začudilo, ali dobro. Idemo sada pokazati tko smo i što smo – veli Tomo Kadić, drugi trener iz hrvatskog stožera, te izravno trener Tonija Filipija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U situaciji u kojoj smo se našli, bez statusa nositelja, Ukrajinac Horskov je još i najbolja opcija za početak. Znamo ga, Toni je s njim boksao dvaput i jednom ga je pobijedio. Vrlo dobar borac, ali ni približno nepobjediv. Uostalom, mi smo došli ovdje biti prvi – optimistično će trener Kadić.

Od ostalih naših predstavnika, Luka Plantić ima vrlo teškog suparnika u službeno Austrijancu, Umaru Džambekovu, dok se recimo Nikolini Ćaćić ždrijeb solidno otvorio. Tako je to izgledalo u petak predvečer u Londonu. Nadolazeći će nas dani demantirati ili potvrditi. Glede londonskog turnira, on samo pompozno zvuči predolimpijski, dok je u stvarnosti dosta šlampav. Medijski potpuno u mraku, boksači su smješteni u male sobe u kojima nema ormara…

– Pustimo to, ionako nismo došli ovdje spavati, a odsad ćemo ionako “prebivati” u ringu – efektno će s obala Temze, trener Tomo Kadić, piše Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.