Filipi o sučeljavanju s koronavirusom: ‘Žao mi je što nisam s obitelji, ali sve bih ponovio’

Foto: snimka zaslona

Poznato je kako je prvi i jedini vrhunski hrvatski sportaš zaražen koronavirusom boksač Toni Filipi. Brončani teškaš s europskog prvenstva prošle godine simptome je osjetio nakon kvalifikacijskog Olimpijskog turnira u Londonu sredinom ožujka. O tome kako mu prolaze posljednji dani u izolaciji, ponos Dugog otoka govorio je za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dobro sam, već desetak dana super. Jedino mi je temperatura stalno oko 37, 37.2, ali inače sam odlično. Bilo je tri-četiri dana kad sam imao temperaturu, glavobolju i kašalj. Kažu kad mi temperatura padne ispod 37 da idem na testiranje.

Iako je s Dugog otoka, živi sam u Zagrebu gdje inače i trenira, sam se i snalazi u ovoj situaciji. Hranu uglavnom naručuje preko interneta: – Donesu mi ispred vrata, plaćam preko internetskog bankarstva, ni ne vidim tko mi donese. Gledam TV, većinom sam na mobitelu. Malo je čudno, ali naviknuo sam se. Treba izdržati još nadam se deset-petnaest dana i to bi trebalo biti to.

Snažni boksač talent je dokazao i pobjedom nad dvostrukim svjetskim prvakom i olimpijskim medaljašem Talijanom Clementeom Russoom. Ovih dana snage u njegovu tijelu nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pa vidim da nije to to kao prije, korona i temperatura, ali radim sklekove, leđnjake, trbušnjake… Vrijedilo je riskirati i sve bih ponovio. To je jedan od dva puta za Olimpijske igre, to mi je san i vjerojatno bih ponovio.

Ne samo da će Uskrs provesti u karanteni, a ne kao inače s obitelji – već su mu i najbliži u specifičnoj situaciji.

– Roditelji su isto bili u Londonu sa mnom. Oni su sad na otoku u samoizolaciji i naravno da ostaje žal i da bih htio biti s obitelji. Sretan Uskrs svima, ostanite doma i ostanite jaki, samo tako možemo ovo pobijediti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.