Igor Bišćan o svojim danima u Liverpoolu: ”Samo sam jednu godinu bio na maksimumu svojih mogućnosti”

Foto: fah

Prošla su dva desetljeća otkad je Igor Bišćan prešao u Liverpool, a njegovo vrijeme tamo završilo je nevjerojatnim europskim trijumfom u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Dvadeset godina… Vrijeme prolazi tako brzo”, prisjetio se bivši hrvatski nogometaš svoje karijere i svojih dana u kultnom engleskom klubu za službenu stranicu Liverpoola.

Kako je Igor Bišćan zapravo dospio u Liverpool?

”Nisam ni znao da me Liverpool želi. Dinamo je razgovarao s drugim klubovima, išao sam u posjetu Ajaxu, oni su me navodno htjeli, no kad je Liverpool dao ponudu to je bilo to. Iskreno, nisam znao koliko je Liverpool velik klub u to doba, neki drugi klubovi više su bili po medijima”, rekao je Igor nakon čega se osvrnuo i na svoje početke u dresu kluba s Anfielda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bilo je teško, no prvih nekoliko mjeseci, možda zbog adrenalina, uopće ne razmišljaš o umoru i iscrpljenosti. Igrao sam utakmicu 3. prosinca u Hrvatskoj i tjedan dana kasnije debitirao sam protiv Ipswicha. Prvih nekoliko utakmica bio sam u redu i psihički i fizički, no onda me sve počelo boljeti zbog prevelike promjene. Intenzitet, fizički zahtjevi lige… Sve je bilo puno drukčije! Boljela su me i leđa pa sam se mučio do kraja sezone, a nisam se mogao žaliti jer smo osvojili skoro sve što se osvojiti dalo te godine.”

Ta sezona bila je jako uzbudljiva za njega, a sve u svemu, Bišćan je smatra savršenom. Teža mu je od te bila – sljedeća sezona. Priznaje, u njoj nije bio dovoljno dobar:

”Bit ću iskren, nisam bio dovoljno dobar. Trebalo mi je neko vrijeme da se adaptiram i pronađem svoje mjesto. Trebao sam promijeniti svoje razmišljanje o igri i onda je sve sjelo na svoje mjesto. Kad je došao Benitez, pitao me koju poziciju želim igrati i to je bio pun pogodak. Mislim da je ta sezona 2004./05. bila jedina gdje sam zaista igrao na maksimumu svojih mogućnosti, bar sam tako mislio. Naravno, bio sam razočaran što nisam igrao u Istanbulu, no utakmica je bila prebitna za ikakva sebična razmišljanja. Želiš da tvoj klub pobijedi”, poručio je bivši Vatreni, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat se dotakao i slavlja nakon te utakmice:

”Bilo je ludo! Slavlje na stadionu, u hotelu, parada…”, rekao je Bišćan, da bi za kraj dodao:

‘To je sve mutno, strašno je emocionalno. Nevjerojatno! Teško je objasniti to sve. Mučili smo se, izgledalo je kao da nećemo proći skupinu Lige prvaka te sezone, a onda smo počeli izgledati dobro. Jako dobro i čvrsto!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.