Hrvatski boksač: ‘Mislim da sam nokautirao koronu, nitko mi nije rekao da ne smijem trenirati’

Minsk, 21.06.2019 - Hrvatski boksaè Toni Filip tijekom boksaèkog meèa u kategoriji do 91 kilogram protiv Džemala Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine. Na slici Toni Filipi i njegov trener Tomo Kadiæ. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ds

Jedan od hrvatskih sportaša koji su oboljeli od koronavirusa je boksač Toni Filipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li korona nokautirana?

– Pa, više-manje, mislim da jesam. Blizu je, kaže za Sportske novosti.

Drugim riječima, posrće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– He, he, idemo tako reći. Imam još malo povišenu temperaturu navečer, možda popodne, ali sve ostalo je odlično. Osjećam se normalno, sjajno, uobičajeno treniram, vježbam svakog dana. Mislim da je pri kraju.

Koliko je dana proteklo od trenutka utvrđene zaraze?

– Bio sam pozitivan na test 20. ožujka, dakle ima kojih 16-17. Posljednjih 10 dana sam baš super, jedino mi se ponekad podigne malo za temperatura. Maksimum 37,3, ali vele da je to normalno. Mislim, meni to ne smeta, kao da je ni nemam. Da je ne izmjerim, ne bih ni znao. Doznao sam za trenera Matasa da mu je nalaz negativan, što je odlično, tako idem onda i ja po svoju pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zarazi unatoč, Toni nije niti jednog trenutka posustajao s treninzima…

– Naravno, nitko mi nije ni rekao da ne vježbam, takvih preporuka nema. Osim toga, što da radim 17 dana sam u kući.

Čak i bez vreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Da, ni nje nema. Radim nakon zagrijavanja vježbe snage, pa onda tri-četiri runde “shadowa” (fintiranje boksa s nevidljivim suparnikom), pa sklekovi, trbušnjaci, leđnjaci. Smišljam sve što mogu – veli Toni Filipi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.