La Liga čestitala i Hrvatskoj: Život se polako vraća u normalu i u Španjolskoj, kreću individualni treninzi

Foto: fah

Zbog pandemije koronavirusa sport, pa tako i nogomet, već je dva mjeseca u privremenom prekidu. Kako pandemija jenjava i veći broj europskih zemalja ublažava mjere koje su uvedene kako bi se obuzdalo širenje virusa tako se stvaraju i uvjeti za nastavak nogometnih prvenstava. Početkom lipnja trebala bi krenuti Prva hrvatska nogometna liga. Španjolska nogometna liga čestitala je zemljama koje su odlučile nastaviti s nogometnim natjecanjima, među njima je, kako smo već spomenuli, i Prva hrvatska nogometna liga. Španjolci, između ostaloga, poručuju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želimo čestitati Bundesligi i ostalim reaktiviranim ligama u Poljskoj, Izraelu, Turskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj, Danskoj i Portugalu te njihovim vladama koje su napravile važan korak i reaktivirale nogometna natjecanja“, navodi se u priopćenju La Lige. Zanimljivo, u Bjelorusiji se nogometno prvenstvo igra bez obzira na pandemiju, no Španjolci se na to ne obaziru.

“To je jako dobra vijest za europski nogomet, vraćanje u normalu i reaktivaciju gospodarski i društveno važne aktivnosti koja u Španjolskoj sudjeluje s 1,37 posto u BDP-u te zapošljava 185.000 radnika“, dodaje se u priopćenju španjolske La Lige.

Podsjetimo, u Španjolskoj je prvenstvo prekinuto 13. ožujka, Barcelona, Real, Atletico Madrid su u srijedu testirali svoje igrače na koronavirus u klupskim centrima. U trenutku prekida na ljestvici vodi Barcelona, dok je Real na drugom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvari se polako, ali sigurno, u normalu vraćaju i u Španjolskoj, u zemlji u kojoj je najviše oboljelih od koronavirusa u Europi, Naime, ovog vikenda bi individualno trebali početi s treninzima hrvatski reprezentativci, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Šime Vrsaljko, koji su gotovo dva mjeseca zatvoreni u svojim domovima.

“La Liga i klubovi nastavljaju raditi na tome da se u Španjolskoj također nastavi nogomet, a taj put otpočeo je u srijedu liječničkim testiranjem igrača”, poručila je La Liga pod kojom se nalaze 42 kluba prve i druge španjolske lige.

Glasnogovornik kraljevskog kluba nakon testiranja je kazao da Real trenutačno nema definiran datum početka individualnih treninga:  “Oni bi mogli početi u petak ili subotu, a ako ne, tada onda u nedjelju ili ponedjeljak. O tome će odlučiti trener Zinedine Zidane”, kazao je glasnogovornik Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonski ponos, Barcelona, u priopćenju je poručila da će njeni igrači početi trenirati idućih dana, u Atletico Madridu nadaju se povratku već u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.