Hoće li se nastaviti Serie A u zemlji koja je bila donedavno najveće svjetsko žarište pandemije koronavirusa?

Foto: fah

U jednom dijelu Europe najavljen je u roku od mjesec dana nastavak nogometnih prvenstava koja su prekinuta prije otprilike dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa. Naime, Prva hrvatska nogometna liga trebala bi se nastaviti početkom lipnja, dok se u Bjelorusiji, kako smo već više puta pisali, bez obzira na pandemiju već igra i to gotovo kao da pandemije nema. Hoće li se nogometno prvenstvo nastaviti u Italiji, koja je donedavno bila najveće svjetsko žarište pandemije koronavirusa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali Vlada Italije je dopustila od ponedjeljka individualne treninge, a od 18. svibnja najavljeno je da se održavaju i grupni treninzi.

”Nogometni savez Italije dao je svoj prijedlog, koji tek trebamo razmotriti i pogledati. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti zeleno svjetlo za nastavak natjecanja, čak i ako se u nogometu ne može izbjeći fizički kontakt. U pojedinim zemljama čak su se i navijači usprotivili ideji o nastavku. Nadajmo se da će se sezona nastaviti, no, trenutno je nemoguće odrediti datum”, kazao je talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora, prenose talijanski mediji.

Dakle, tek će se vidjeti što će s nogometnom biti u Italiji, hoće li se ili ne nastaviti Serie A tijekom ovog ljeta… Sve donedavno je izgledalo da je takav rasplet nemoguć, no, dolaskom toplijih dana, sunčanih dana, jenjava i pandemija, sve se mijenja u pozitivnom smjeru. Izgledno je da će se nastaviti i talijansko  nogometno prvenstvo. U trenutku prekida prvo mjesto na ljestvici je držao Juventus, na drugom je bio Lazio, i ove dvije momčadi vodit će neizvjesnu borbu za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.