Što je zajedničko Novaku Đokoviću i nekim hrvatskim novinarima?

Foto: fah

Iako pandemija koronavirusa dolaskom većeg broja sunčanih dana polako jenjava i dalje su na snazi neke mjere, a neke su djelomično ublažene. Naime, i dalje je potrebno održavati socijalnu distancu, mjera je to koje se ne pridržavaju neki sportaši, ali i neki novinari, posebno u Hrvatskoj. Sjetimo se što je bilo nedavno, kad su mjere bile još oštrije nego što je to danas slučaj i kada je pandemija bila u punom jeku, ispred jedne crkve u Splitu. Nekoliko novinara stajalo je u razmaku od nekoliko centimetara ispred samog ulaza u crkvu.  Tada je malo tko takvo ponašanje dijela novinara osudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratimo se ipak sportu, daleko bi nas odvelo kad bi se fokusirali na sve ono što jedni mogu i smiju a drugi ne mogu i ne smiju. Primjerice, srpski tenisač Novak Đoković našao se na udaru španjolskih medija jer je, kako tvrde, prekršio pravila o socijalnoj distanci.  Slobodno bi se moglo postaviti pitanje što je zajedničko nekim hrvatskim novinarima i Novaku Đokoviću, osim što ti neki hrvatski novinari navijaju za Đokovića čak i kad igra protiv hrvatskih tenisača?

Đoković je, podsjetimo, objavio snimku kako ”igra” tenis, odnosno, trenira i prebacuje lopticu preko mreže s Carlosom Gómezom, inače španjolskim tenisačem, koji je iznad 400. mjesta na ATP ljestvici. Đoković je u jednoj ruci imao reket, u drugoj telefon s obzirom da je sve snimao…

Dakle, neki tvrde kako uopće i nije igrao tenis s obzirom da je sve snimao, a ni protivnik mu kvalitetom nije dorastao. Ipak, iz Španjolske su stigle reakcije…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Španjolski teniski savez jasno je naglasio kako nitko, a to se odnosi i na profesionalce, nema pravo trenirati na terenu posebice s partnerom u doba pandemije najmanje do 11. svibnja kada bi se trebali otvoriti sportski tereni u prvoj fazi popuštanja mjera.

”Ovako mi igramo tenis na šljaci. Samo kratko, s telefonom u ruci”,  napisao je trenutno prvi tenisač svijeta.  Teniski klub u kojem je Đoković bio preuzeo je krivnju na sebe, poručili su da su pogrešno protumačili pravila te dozvolili srpskom tenisaču da trenira na njihovom terenu.

”Žao nam je ako smo pogrešno protumačili pravila”, poručili su iz kluba Puente Romano iz Marabelle. Španjolci su istaknuli da sportaši mogu trenirati sami, no, izgleda kako je problem bio u činjenici da Đoković nije trenirao sam. već s kolegom tenisačem, a tada ipak nije bio sam bez obzira na kojem mjestu ATP ljestvice bio tenisač s kojim je ”prebacivao lopticu preko mreže.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače strah od koronavirusa u Španjolskoj je opravdan, ipak je Španjolska najveće žarište pandemije u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.