Legenda Hajduka: Može li bivši suigrač i asistent Igora Štimca doći na Poljud kao sportski direktor?

Foto: fah

Nakon što je Hajduk dobio novog predsjednika, naravno, govorimo o Ivanu Biliću, očekuje se i novi sportski direktor. Iako izgleda kako je dosta vremena do početka nove sezone te da nema razloga za žurbu, još manje paniku, takav dojam posve je pogrešan. Naime, novom tandemu na čelu kluba, ako ostavimo po strani činjenicu da Hajdukom upravlja zapravo Nadzorni odbor, a svima njima udruga Naš Hajduk, trebati će vremena. Vremena će uskoro početi ponestajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad za novu sezonu

Naravno, vremena da se ekipira momčad za novu sezonu, u kojoj navijači s pravom očekuju, ako ništa drugo, ravnopravnu borbu za naslov s Dinamom i Rijekom, zasad ima dovoljno. Neizvjesna sezona u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi primiče se kraju, za trofeje bore se Dinamo i Rijeka, a onda nam dolazi i nogometna kruna godine – Europsko nogometno prvenstvo.

Već nakon Eura, uz minimalan odmor, počinju pripreme za novu sezonu, za europske kupove, ljetni prijelazni rok. Kako će Hajduk poslije turbulentne i neuspješne sezone zadržati po imenima jaki igrački kadar koji trenutačno ima na raspolaganju. Prije svega navijači žele ostanak Ivana Perišića, Marka Livaje, sve glasnije se govori i ostanku Josipa Brekala, iako je malo realno da će se to uistinu i dogoditi. I tu bi uloga novog sportskog direktora mogla biti ključna, iako i predsjednik nije bez utjecaja, sjetimo se načina na koji je Hajdukom ”dirigirao” donedavni predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić.

Alen Bokšić – legenda hrvatskog nogometa

Glede sportskog direktora navijači navodno žele jednu od najvećih legendi hrvatskog nogometa te Hajduka, bivšeg hrvatskog reprezentativca, Alena Bokšića. Dakako, želje su jedno, stvarnost je nešto posve drugo. Ime Alena Bokšića dobro zvuči u ušima navijača Hajduka, no zvuk nije uvijek u korelaciji sa sluhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bokšić je već bio sportski direktor Hajduka i to u tercetu stručnog savjeta zajedno sa Šurjakom i Tomislavom Ercegom od svibnja do rujna 2007. godine. Dakle, davno prije nego li je udruga Naš Hajduk bacila oko na klub, odnosno davno prije njihovog postojanja.

Nakon toga Bokšić je imao angažman kao asistent kod izbornika Vatrenih Igora Štimca, na čije je ime aktualna vrhuška Hajduka posebno alergična. Bokšić je od jeseni 2013., nakon odlaska Štimca s izborničke klupe te dolaska Nike Kovača, Alen Bokšić nije angažiran u nogometu, što je itekako šteta. Bokšić ima i može puno toga dati hrvatskom nogometu.

Činjenica da se Bokšić prošle sezone pojavljivao na Poljudu ne mora ništa značiti, iako je bio u društvu tadašnjeg predsjednika Lukše Jakobušića. Bokšić je, kao i Štimac, legenda Hajduka i posve je logično da s vremena na vrijeme dođe na Poljud. Navijači žele povratak Alena Bokšića, međutim, vrijeme će pokazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.